Profitul companiei Philips a crescut până la 292 milioane de euro în primul trimestru al anului 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Philips Electronics a depăşit aşteptările analiştilor în primul trimestru al 2007 în privinţa profitului, însă vânzările au dezamăgit din cauza performaneţei slabe pe piaţă a

Philips Electronics a depăşit aşteptările analiştilor în primul trimestru al 2007 în privinţa profitului, însă vânzările au dezamăgit din cauza performaneţei slabe pe piaţă a televizoarelor şi monitoarelor, precum şi a problemelor din America Latină, relatează Reuters.

Câştigul înainte de dobânzi şi taxe (EBITDA) înregistrat de Philips în primul trimestru al 2007 s-a ridicat la 292 milioane de euro (395,6 milioane de dolari), depăşind estimările unui grup de 15 analişti, care, chestionaţi de Reuters, au mizat în medie pe un profit operaţional de 267 milioane de euro. Însă acest nivel este sub cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul operaţional se ridicase la 335 milioane de euro. Veniturile au scăzut mai mult decât era aşteptat, până la 5,99 miliarde de euro faţă de 7,37 miliarde de euro înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind sub estimările analiştilor, care preconizau venituri de 6,14 miliarde de euro. Philips declarase anul trecut că până la sfârşitul anului 2007 va reduce cu circa 75 milioane de euro (100 milioane de dolari) costurile de administrare şi servicii şi că va investi 100 milioane de euro în campania de promovare a brandurilor companiei în cursul anului 2007.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite