Procesor Extreme Edition pentru laptopuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intel a lansat prima versiune Extreme Edition a procesorului Intel Core 2, destinat notebook-urilor. Acesta este deocamdată cel mai performant procesor din lume destinat utilizării mobile.

Intel a lansat prima versiune Extreme Edition a procesorului Intel Core 2, destinat notebook-urilor. Acesta este deocamdată cel mai performant procesor din lume destinat utilizării mobile.

Procesorul mobil dual-core Intel Core 2 Extreme, rulând la o frecvenţă de 2.6 GHz şi având 4 MB de L2 cache, include caracteristici specifice segmentului mobil, destinate diminuării consumului de energie, ajutând producătorii de computere să creeze notebook-uri cu un nivel de performanţă superior şi un consum de energie redus.

Astfel, procesorul mobil Intel Core 2 Extreme X7800 oferă un nivel de performanţă cu până la 28% mai ridicat comparativ cu procesoarele mobile Intel de generaţie anterioară. Pentru pasionaţii de tehnologie, care îşi doresc un nivel de performanţă superior, sistemul de protecţie anti-overclocking al procesorului a fost îndepărtat.

"Notebook-urile reprezintă segmentul de piaţă cu cea mai rapidă creştere, existând solicitări tot mai mari din partea celor care îşi doresc niveluri de performanţă excepţională pentru rularea de aplicaţii video, a jocurilor sau programelor de design, dar nu sunt dispuşi să renunţe la flexibilitatea pe care o conferă un notebook," a declarat Mooly Eden, Intel Vice President şi General Manager al Intel Mobile Platforms Group.

"Datorită tehnologiei noastre şi a posibilităţilor de design, putem oferi un nivel de performanţă ridicat, cu un consum de energie inteligent, destinat celor mai exigenţi utilizatori mobili", a adăugat Mooly Eden.

Procesorul mobil Intel Core 2 Extreme X7800 este disponibil acum pentru producătorii de echipamente la preţul de 851 dolari. Sistemele notebook vor fi lansate pe piaţă în următoarele două săptămâni.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite