VIDEO Prima tabletă PC de la HP rulează Windows 7 şi costă 800 de dolari în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hewlett-Packard a lansat vineri în SUA prima sa tabletă PC cu ecran de 8,9 inch, care rulează Windows 7 Professional şi care este destinată corporatiştilor americani, informează PC World.

Terminalul, denumit Slate 500, are un ecran multi-touch de 8,9 inch, un creion digital, o cameră de 3 MP pe partea din spate şi o cameră VGA pe faţă şi costă 799 de dolari. HP îşi propune prin Slate 500 să transfere experienţa unui Desktop PC pe o tabletă mobilă, şi nu să ofere o experienţă "de tip smartphone".  dispozitivul cântăreşte 680 de grame.

Slate 500 are procesor Intel Atom Z540, 1.68GHz, dispune de stiocare SSD de 64 GB, 2 GB RAM, port USB si conectivitate WiFi. Potrivit HP, bateria are o autonomie de cinci ore.

Hewlett-Packard anunţă că va lansa anul viitor o tabletă PC gândită pentru distracţie care să reacţioneze performant la cerinţele urilizatorului de a se juca, de a urmări filme, de a naviga pe web sau de a citit e-books şi care va folosi sistemul de operare webOS al Palm, companie achizitionata anul acesta de HP pentru 1,2 miliarde dolari.

Principalul concurent al noii tablete este produsul celor de la Apple, iPad.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite