Preşedintele Microsoft International: România, o surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Microsoft International: România, o surpriză
Preşedintele Microsoft International: România, o surpriză

Piaţa românească este una dintre regiunile cu cel mai ridicat interes pentru tehnologie, iar managerii din domeniu trebuie să profite cât mai mult de evoluţia tehnologiei pentru a contracara efectele crizei economice, a spus Jean-Philippe Courtois, preşedintele Microsoft International.

În România, versiunea beta a celui mai nou sistem al Microsoft – Windows 7 a fost descărcat de 100.000 de ori. „Piaţa din România a fost o supriză pentru mine şi este una dintre regiunile cu cel mai ridicat interes pentru tehnologie, dovadă faptul că Windows 7 RC a fost descărcat de 100.000, iar până la sfârşitul anului aproape 6.000 de firme vor folosi noul sistem de operare‟, arată Courtois, prezent la lansarea oficială a Windows 7 în limba română. În ceea ce priveşte cota de piaţă pe care o poate obţine noul sistem de operare, Călin Tatomir, general manager al Microsoft România, spune că, în următoarele nouă luni, Windows 7 va avea o cotă de piaţă similară cu Windows Vista, adică 19% din totalul sistemelor de operare cu licenţă.

Cum rezistă Microsoft concurenţei?

În ceea ce priveşte concurenţa din piaţa sistemelor de operare, unde Google şi Apple se dovedesc a fi adversari cu o forţă tot mai mare, Microsoft lansează Windows 7 ce poate fi instalat chiar şi pe netbookuri. Şi asta pentru că are nevoie de mai puţină memorie pentru a putea rula pe acestea. „Faţă de sistemul celor de la Apple, Windows 7 este mai stabil şi mai ieftin, în plus este compatibil cu mai multe programe‟, explică preşedintele Microsoft International. În ceea ce priveşte sistemele instalate pe netbookuri, Courtois spune că majoritatea sunt sisteme Windows. Iar operatorii telecom promovează deja laptopurile ieftine cu sisteme Windows incluse, dar utilizatorii trebuie să plătească abonamente lunare pentru acestea, iar un exemplu este Romtelecom.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite