PowerTrekk – încărcător portabil ecologic pe bază de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PowerTrekk Fuel Cell Charger este o soluţie ecologică (bazată pe apă) şi accesibilă ca preţ pentru a ne încărca diversele dispozitive şi atunci când suntem în deplasare.

Compania suedeză myFC a adus revoluţionarul produs în atenţia curioşilor la Mobile World Congress, unde a făcut senzaţie datorită principiului de a folosi banala apă pentru a produce electricitate.

Încărcătorul portabil PowerTrekk are un port USB la care putem conecta orice fel de aparat care are nevoie de energie. De asemenea, are şi un port mini- USB pentru încărcarea bateriei, scrie laptopnews.ro.

Principiul de bază este separarea moleculelor de hidrogen şi oxigen din apă pentru a genera electricitate. Produsul nu funcţionează doar pe bază de apă, totuşi. Se pare că vom avea nevoie şi de un pachet cu combustibil care se înlocuieşte (şi probabil se cumpără separat).

Produsul a fost gândit să fie accesibil ca preţ şi pretinde că are răspunsul pentru toate nevoile consumatorului: consum responsabil asigurat de combustibilul bazat pe hidrogen şi putere de încărcare adiţională dată de o baterie litiu-ion de 1600mAh.

Un avantaj considerabil faţă de celelalte încărcătoare ecologice existente în piată este acela că nu este dependent de lumina solară şi de starea vremii. Mai mult, pachetele de combustibil bazat pe hidrogen nu se descarcă dacă nu sunt desfăcute, precum bateriile normale, care se pot descărca la temperaturi scăzute.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite