Piaţa românească de periferice este în plin avânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul trimestru al anului 2007, valoarea acesteia a ajuns până la aproape 50 de milioane de dolari, în creştere cu 21.4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform ultimelor

În primul trimestru al anului 2007, valoarea acesteia a ajuns până la aproape 50 de milioane de dolari, în creştere cu 21.4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform ultimelor date IDC, din punct de vedere al unităţilor vândute, creşterea a fost aproape dublă, de 46.2%, adică aproape 200.000 unităţi.

Primii trei jucători din piaţă au fost Hewlett-Packard, Canon şi Lexmark, a căror cotă de piaţă adunată a reprezentat 88% din punct de vedere al unităţilor vândute, şi 58.6% din punct de vedere valoric. Vânzările de multifuncţionale au crescut semnificativ în primul trimestru al anului 2007, cu 57.6%, faţă de perioada similară din 2006. Multifuncţionalele au reprezentat aproape jumătate din volumul pieţei de periferice, depăşind pentru prima dată vânzările de imprimante. Cu toate acestea, şi vânzările de imprimante au crescut semnificativ, cu 37%, faţă de primul trimestru al anului trecut. Singurele dispozitive care au înregistrat o scădere au fost copiatoarele, ale căror vânzari s-au diminuat cu 25%, ajungând să reprezinte doar 0.3% din piaţă.

În ceea ce priveşte tehnologiile de imprimare, segmentul de imprimante cu cerneală a crescut cu 59% în primele trei luni ale anului 2007, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi au dominat piaţa reprezentând 71% din totalul unităţilor vândute. Dispozitivele laser monocrom au crescut cu 28% în primul trimestru din 2007, ajungând la 26.4% din totalul pieţei. Segmentul de laser color a fost al doilea din punct de vedere al creşterii, înregistrând vânzări cu 40% mai mari în primul trimestru al acestui an, decât în perioada similară din 2006. Cu toate aceastea, cota de piaţă nu a depăşit 2%.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite