Performanţă 3D cu NVIDIA şi Windows Vista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NVIDIA aduce utilizatorilor procesoare grafice şi de plăci de bază certificate Windows Vista Lansarea de pe 30 ianuarie a Microsoft Windows Vista marchează momentul în care, pentru prima

NVIDIA aduce utilizatorilor procesoare grafice şi de plăci de bază certificate Windows Vista

Lansarea de pe 30 ianuarie a Microsoft Windows Vista marchează momentul în care, pentru prima dată, un sistem de operare solicită o unitate de procesare grafică (GPU) pentru cea mai bună performanţă.

CNET Networks au menţionat că pentru Windows Vista este necesar un procesor grafic, USA Today a scris: "Pentru a utiliza interfaţa grafică atractivă a sistemului de operare Vista, utilizatorii au nevoie de o placă video sofisticată".

NVIDIA a atestat astfel o variată gamă de GPU-uri şi MCP-uri de pe piaţă pentru a fi Windows Vista Ready, fiind singura companie de procesare grafică ce are patru generaţii de GPU-uri şi MCP-uri atestate de către Microsoft pentru a fi Windows Vista Premium Ready şi, de asemenea, care deţine unităţi de procesare grafică compatibile Microsoft DirectX 10.

"Windows Vista dispune de o interfaţă 3D nouă foarte atrăgătoare care îmbunătăţeşte în mod substanţial experienţa pe computer", declară Rob Csongor, vicepreşedinte al diviziei de corporate marketing a NVIDIA. "Interfaţa Aero Glass, Flip 3D, Windows Vista Photo Explorer ale Vista şi capacităţile media sporite ale acestui sistem sunt, în fapt accelerate cu ajutorul procesorului grafic de la NVIDIA. Fiecare utilizator care intenţionează să-şi upgradeze PC-ul sau să-şi cumpere un nou calculator trebuie să fie sigur că include un procesor grafic în sistem".

Peste 100 de GPU-uri şi MCP-uri compatibile Vista

"Microsoft a colaborat cu NVIDIA pentru a se asigura că GPU-urile NVIDIA reprezintă soluţii foarte bune pentru Windows Vista", declară Anantha Kancherla, principal group program manager la Microsoft. "În plus, unităţile de procesare grafică compatibile DirectX 10 de la NVIDIA oferă rezultate impresionante, care vor depăşi aşteptările viitoare ale gamerilor".

Astfel, NVIDIA a creat peste 100 de GPU-uri şi MCP-uri compatibile Windows Vista care sunt disponibile momentan pe piaţă şi oferă în prezent driverele certificate Windows Hardware Quality Labs (WHQL) pentru multe dintre aceste produse producătorilor de PC-uri care beneficiză de Windows Vista şi consumatorilor, direct de pe site la www.nvidia.com.

Pe lângă suportul oferit pentru Windows Vista cu ajutorul GPU-urilor şi MCP-urilor sale, NVIDIA extinde experienţa Vista dincolo de PC prin platforma proprie "Preface" prezentată în numerele noastre trecute. NVIDIA Preface reprezintă un sistem secundar de afişare care le oferă utilizatorilor accesul la Windows Gadgets şi la informaţiile de pe notebook-ul sau PC-ul lor, chiar şi atunci când sistemul principal este oprit. Windows Gadgets sunt aplicaţii care afişează diferite tipuri de informaţii precum ora, calendarul, vremea, informaţii financiare. Acestea pot rula pe desktop în Windows Vista Sidebar sau pe un ecran auxiliar ca acelea autorizate de platforma NVIDIA "Preface".

Cea mai nouă versiune a platformei "Preface" de la NVIDIA cuprinde funcţii wireless pentru producătorii de telefoane mobile care doresc să le ofere clienţilor pe deplin beneficiile Windows SideShow, o nouă caracteristică a Windows Vista, în timp ce aceştia sunt departe de computer.

GeForce 8800, singurul GPU compatibil DirectX 10

Windows Vista marchează şi debutul Microsoft DirectX 10. GeForce 8800 de la NVIDIA este singura unitate de procesare grafică compatibilă DirectX 10 disponibilă o dată cu Windows Vista, iar GPU-urile GeForce 8800 reprezintă în acest moment alegerea dezvoltatorilor de aplicaţii DirectX 10 pentru a crea şi testa grafic conţinut de ultimă generaţie. Câteva dintre cele mai aşteptate titluri de jocuri din 2007, jocuri gen Crysis (publicat de către Electronic Arts), Supreme Commander (THQ), Hellgate London (EA/Namco) şi Age of Conan: Hyborian Adventures (Funcom), sunt concepute pe suport hardware NVIDIA şi vor beneficia de noile caracteristici ale DirectX 10 şi pe rezoluţii de până la 2560x1600 pe două monitoare.

"Viitorul calculatorului nu a fost nicicând mai promiţător", declară Chris Taylor de la Gas Powered Games, dezvoltatorul jocului Supreme Commander. "Când îmbini architectura DirectX 10 de la Microsoft şi tehnologia grafică incredibil de puternică de la NVIDIA, pregăteşti terenul pentru a-ţi transforma calculatorul într-o platformă de jocuri nemaiîntâlnită până acum în lume. Avem acum posibilitatea de a experimenta jocuri la rezoluţii impresionante de 2560x1600, pe două monitoare în acelaşi timp! Şi această tehnologie este disponibilă chiar acum, astăzi, prin GeForce 8800 de la NVIDIA şi Windows".

"NVIDIA a realizat o diferenţă uriaşă în performanţele şi calitatea vizuală ale Hellgate: London", declară Bill Roper, CEO al Studiourilor Flagship. "Inginerii de la NVIDIA ne-au furnizat versiunile dinaintea lansării oficiale ale plăcilor video compatibile DirectX 10 incredibile pentru a ne ajuta în dezvoltarea jocului nostru. Capacităţile grafice ale GeForce 8800 sunt de neegalat". Pentru mai multe detalii şi pentru a vedea cum să vă configuraţi un nou calculator sau să vi-l îmbunătăţiţi pe cel actual pentru a rula Windows Vista, se poate vizita www.microsoft.com/windowsvista/getready.

Crysis (stânga), Supreme Commander şi Hellgate London (dreapta) sunt concepute pe suport hardware NVIDIA şi vor beneficia de noile caracteristici ale DirectX 10

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite