Ophone, un fel de iPhone chinezesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ophone, un fel de iPhone chinezesc
Ophone, un fel de iPhone chinezesc

Gigantul chinez Lenovo, care a preluat divizia de calculatoare de la IBM, a prezentat un smartphone realizat în cooperare cu China Mobile. Chinezii au ambiţia să concureze cu celebrul iPhone produs de Apple. “Powasonic”, “Sonashii”, “Adibas” sau “Upma” vă sunt denumiri cunoscute? Atunci trebuie să vă familiarizaţi şi cu OPhone, copia fidelă a binecunoscutului iPhone.

Şi cum tot ce este chinezesc trebuie să fie şi ieftin, OPhone are un preţ de producţie de numai 137 de euro. Totuşi, Lu Yan, preşedintele Lenovo Mobile, a precizat că preţul de vânzare va fi stabilit în funcţie de abonamentele oferite de China Mobile.

Huang Xiaoqing, preşedintele Instititului de Cercetări de la China Mobile, este ferm convins că Lenovo OPhone va acapara cel puţin jumătate din piaţa chinezească de smartphone în următorii trei - cinci ani.

OPhone va funcţiona cu un sistem de operare dezvoltat de China Mobile, companie care are circa 498 de milioane de abonaţi.

Lenovo speră să comercializeze primele modele de OPhone luna viitoare, pe cea mai mare piaţă de telefonie mobilă din lume, unde numărul de abonaţi este de peste de 700 de milioane.

China Unicom, care are 141 de milioane de abonaţi, anunţase luna trecută că a ajuns la un acord pentru comercializarea modelului iPhone de la Apple începând cu ultimul trimestrul din 2009.

Unul dintre principalele obstacole întâmpinate de Apple pe piaţa chineză este tehnologia TD-SCDMA, diferită de cea GSM.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite