O studentă a inventat un dispozitiv pentru siguranţa bicicliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivul Blaze face bicicliştii mai vizibili
Dispozitivul Blaze face bicicliştii mai vizibili

O studentă a Facultăţii de Design de la Universitatea din Brighton a inventat un dispozitiv simplu şi ieftin pentru ca bicicliştii să poată circula în siguranţă.

Dispozitivul creat de Emily Brooke proiectează o imagine laser, luminoasă, pe carosabil, la câţiva metri în faţa bicicletei, potrivit site-ului Universităţii din Brighton.

Invenţia, numită Blaze, este un dispozitiv mic, pe bază de baterii, care se monteaza pe ghidonul bicicletei, al motocicletei ori al scuterului.

Simbol luminos, de culoare verde, va anunţa prezenţa unui biciclist pe carosabil.

”80% din accidentele în care sunt implicaţi biciclişti au loc atunci când aceştia se deplasează înainte, iar şoferii virează şi intră în ei. Bicicliştii pur şi simplu nu sunt văzuţi pe străzi”, spune Emily.

Studenta spune că dispozitivul său îi va ajuta pe şoferi să observe bicicliştii, chiar dacă aceştia din urmă se află în unghiul mort.

"Cu ajutorul dispozitivului Blaze, vei vedea bicicleta înaintea ciclistului", mai spune studenta care a câştigat o bursă de studii la Babson College din Massachusetts, unde îşi va dezvolta produsul.

Pentru realizarea dispozitivului, Brooke a consultat experţi în siguranţa traficului din cadrul autorităţilor locale şi de la companiile de transport, precum şi psihologi.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite