„O companie IT trebuie condusă de ingineri“. Vezi aici ce îi învăţa Steve Jobs pe angajaţii Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sachin Agarwal, un fost angajat al Apple, a vorbit pentru presa internaţională despre secretele companiei conduse de Steve Jobs şi despre ce îi învăţa acesta pe angajaţi.

Bărbatul afirmă că acum activează pentru Posterous, dar a petrecut şase ani la Apple, iar experienţa trăită alături de Steve Jobs i-a influenţat cariera. Sachin a dezvăluit câteva dintre secretele companiei, declarând că Jobs a dorit foarte mult ca toţi managerii de la Apple să fie ingineri, deoarece aceştia cunosc cel mai bine domeniul respectiv. Mai mult, acesta a spus că relaţiile dintre manageri şi angajaţi erau bazate pe respect, aceasta fiind piesa cheie din puzzle-ul succesului Apple.

Sachin Agarwal a adăugat că Steve Jobs îşi stimula foarte mult angajaţii, iar aceştia aveau libertatea de a crea şi îmbunătăţi produsele. Jobs cerea deadline-uri absolute, care niciodată nu trebuiau şi nu erau ratate. „Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat în ceea ce priveşte calitatea produselor a fost că nu creezi lucruri care nu sunt demne de brandul Apple. Când vine vorba despre un startup, pare uşor să construieşti diverse lucruri, pe care în cele din urmă nu mai ajungi să le lansezi. Cel mai bine este să te ţii mereu de deadline-uri", spune Sachin.

Fostul angajat al Apple a precizat că Steve Jobs le spunea mereu angajaţilor să nu fie obsedaţi de competitori şi să se concentreze mai mult pe propria organizaţie. Această filosofie a fost implementată tuturor angajaţilor, deoarece compania se axează mai mult pe scopurile vizavi de produsele proprii, decât pe comparaţia cu alţi competitori.

Un alt secret al companiei Apple este acela că între viaţa personală şi cea profesională există un echilibru, iar dacă îţi duci la bun sfârşit un proiect ai parte de timp liber şi de recompense financiare. Angajaţii Apple muncesc din greu, dar atunci când proiectul este gata toţi se bucură de viaţă, iar unii primesc din partea companiei recompense financiare şi vacanţe de Sărbători.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite