Nokia va lansa primul său telefon mobil pe platformă Windows

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Nokia Corp a anunţat că până la sfârşitul anului intenţionează să lanseze primul său telefon mobil bazat pe sistemul de operare Windows Phone 7 de la Microsoft, transmite AP.

Directorul general al celui mai mare producător de telefoane mobile din lume, Stephen Elop, a declarat la Singapore că Nokia va începe livrarea în masă a noilor modele în 2012.

Anunţul companiei finlandeze vine în condiţiile în care Nokia a pierdut foarte mult pe segmentul smartphone în detrimentul Apple, producătorul iPhone, şi al dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android, produs de Google.

Anul acesta, Nokia are în plan şi lansarea smartphone-ului N9, bazat pe platforma MeeGo.

Recent, Fitch a retrogradat Nokia, prezentă şi în România, la 'BBB minus' de la 'BBB plus' cu perspectivă negativă. De asemenea, o altă mare agenţie de rating, Moody's Investors Service, a plasat ratingul Nokia sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare.

În septembrie 2010, Nokia l-a înlocuit pe directorul general Olli-Pekka Kallasvuo cu Stephen Elop, care anterior a lucrat la Microsoft, din cauza ofertei slabe de produse pe segmentul telefoanelor mobile inteligente produse de compania finlandeză.

Nokia şi Microsoft au semnat, în februarie 2011, un acord preliminar conform căruia Nokia va adopta sistemul de operare Windows Phone drept noua sa platformă software principală pentru smartphone.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite