Un satelit NASA de cinci tone va cădea pe Pământ cel târziu în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un satelit NASA, nefuncţional de 20 de ani, va cădea pe Pământ la finalul lunii septembrie sau la început de octombrie. Deşi este vorba de o construcţie de cinci tone, oficialii NASA asigură că sunt şanse minime ca aceasta să lovească pe cineva.

Pe orbita Terrei există un satelit NASA care nu funcţionează de 20 de ani şi care va reveni pe Pământ cel târziu în luna octombrie. Cum va ajunge la sol? Căzând.

Oficialii NASA asigură că există doar şanse 1 la 3.200 ca satelitul de cinci tone să lovească pe cineva, scrie The Guardian.

Agenţia spaţială nu poate indica data exactă la care va cădea construcţia spaţială şi nici locul precis al impactului. Cercetătorii susţin că satelitul poate "ateriza forţat" oriunde între Alaska şi America de Sud.

Cu toate acestea, NASA asigură că sunt şanse infime ca satelitul de cinci tone să cauzeze pagube. Acesta îşi va reduce considerabil dimensiunile prin ardere, în timpul intrării în atmosferă, şi va ajunge la sol sub forma unei bucăţi de metal de 550 de kilograme.

În peste 50 de ani de experienţă spaţială, nimeni nu a fost rănit de deşeurile spaţiale existente în jurul planetei.

Satelitul a încetat să funcţioneze în urmă cu 20 de ani, fiind iniţial o unitate de monitorizare a atmosferei.

Citeşte şi:
Orbita Pământului, plină de "gunoaie". Deşeurile ameninţă sateliţii şi navele spaţiale

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite