Mouse-ul science fiction de la Logitech

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană a lansat mouse-ul reîncărcabil fără fir MX Air, un mouse laser versatil care funcţionează atât pe birou cât şi în aer. Asemănator modului în care oamenii folosesc

Compania americană a lansat mouse-ul reîncărcabil fără fir MX Air, un mouse laser versatil care funcţionează atât pe birou cât şi în aer. Asemănator modului în care oamenii folosesc telecomanda televizorului este şi cazul MX Air care poate fi ţinut în mână, iar de pe canapeaua din încăpere poate fi controlat conţinutul media de pe calculator.

Pentru un control confortabil şi fără efort al navigării din aer, noul mouse combină trei tehnologii importante: Freespace motion-control, comanda prin gesticulare şi wireless. Astfel oamenii indică, selectează şi redau fişiere media cu doar o mişcare uşoară a încheieturii mâinii.

Tehnologia Freespace motion control este concepută să ofere navigare precisă fără limitările întâlnite la precedentele dispozitive utilizabile în aer. Această tehnologie patentată este bazată pe o combinaţie a senzorilor MEMS (microelectromechanical systems), tehnologiei DSP (digital signal processing) şi tehnologiei wireless RF (radio frequency).

Aceste tehnologii combinate permit utilizatorilor să mânuiască mouse-ul în orice direcţie şi să se bucure de controlul intuitiv şi fără efort asupra cursorului. În plus, algoritmi sofisticaţi disting între mişcările intenţionate şi neintenţionate ale mâinii, înlăturând efectiv tremurul involuntar pe care fiecare îl are când ţine un dispozitiv în aer.

Comenzile bazate pe gesticulare adaugă un nou nivel de sofisticare mausului MX Air. Pentru a schimba volumul, utilizatorii trebuie să ţină apăsat volumul butonului şi să mişte mouse-ul încet, la dreapta, pentru a mări volumul, iar la stânga pentru a îl da mai încet.

Pentru aplicaţiile muzicale, o mişcare circulară la dreapta activează comanda skip track, în timp ce o mişcare la stânga activează repetarea melodiei.

În locul unei rotiţe de scroll tradiţionale, MX Air dispune de un panel de scroll sensibil la atingere. O atingere a degetului pe suprafaţa tabloului activează mecanismul de scroll, inert până în acel moment, care îşi potriveşte viteza în acord cu viteza mişcării degetului. Funcţiile media Play/Pause, Volume/Mute, Back şi Select pot fi uşor accesate din aer apăsând cu degetul butoanele largi, luminate potocaliu.

Conceput pentru versatilitate

MX Air funcţionează cu tehnologia Logitech 2.4 GHz Digital Cordless, care oferă o rază de acţiune de până la 10 metri. Iar cu micro-receiverul de 2,4 GHz, mousul MX Air este uşor de conectat şi de utilizat cu un calculator sau un laptop. Logitech MX Air va fi disponibil în Statele Unite şi Europa începând din luna august. Preţul său recomandat în Europa este de 149,99 euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite