Mark Zuckerberg: "Facebook nu va construi un telefon mobil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg, şeful şi fondatorul Facebook
Mark Zuckerberg, şeful şi fondatorul Facebook

Facebook şi-a anunţat, ieri, noua strategie pe piaţa smartphone-urilor. După ce a râs de zvonurile conform cărora Facebook îşi va lansa propriul brand de telefonie mobilă, şeful şi fondatorul Facebook a negat că ar avea în plan construirea unui "Facebook Phone".

Lansarea unui telefon părea cea mai logică mişcare pentru platforma de socializare cu peste 500 de milioane de utilizatori. De aceea, oricâte dezminţiri a publicat echipa lui Zuckerberg, publicul a continuat să aştepte, cu sufletul la gură, primul telefon social.

 "În ultima vreme a făcut valuri zvonul acesta conform căruia Facebook ar fi lucrat la un telefon. Oh, nu", a declarat Mark Zuckerberg. "În primul rând, nu suntem o companie hardware. În al doilea rând, când începi să construieşti un iPhone atunci scopul tău e să vinzi cât mai multe iPhone-uri.  Ori scopul nostru este să facem totul social."

Aşa că, în loc să lanseze un nou gadget sau un nou sistem de operare, Facebook a ales cea mai simplă soluţie pentru a se ancora în piaţa în creştere explozivă a internetului mobil: Platforma Mobilă Facebook, conform Money.

Platforma Mobilă Facebook este un nou sistem care va permite utilizatorilor să se logheze în orice fel de aplicaţie mobilă folosindu-şi contul de Facebook - practic, sistemul universal de logare Facebook Connect translatat pe platformele mobile. Platforma Mobilă Facebook promite trei avantaje-cheie: un singur sign in, un serviciu de geolocaţie pe care aplicaţiile îl pot folosi şi o platformă de oferte legată de serviciul de geolocaţie.

 Pentru ca sistemul să funcţioneze, aplicaţia Facebook trebuie să ruleze în permanenţă în background. ”Platforma Mobilă Facebook e mai mare decât Android sau iPhone”, a mai spus Zuckerberg.

 Din cele 500 de milioane de utilizatori Facebook astăzi 200 de milioane accesează platforma de socializare de pe telefoanele mobile, faţă de 65 de milioane cu un an în urmă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite