Marea Britanie dezvăluie "trenul viitorului", a cărui viteză depăşeşte 360 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 15 ani, acest tren va reprezenta cel mai rapid mijloc de transport din Marea Britanie, conceptul aparţinându-i designerului Paul Priestman.

El este convins că un tren de mare viteză precum Mercury reprezintă cheia obţinerii unui transport durabil, cu emisii reduse de carbon şi capabil să revigoreze industria britanică.

Dacă va deveni realitate, trenul de 400 de metri lungime va transporta 1.100 de persoane cu o viteză de peste 360 kilometri pe oră.

Cu un interior ce aduce mai degrabă cu un apartament de lux, cu canapele confortabile, perne şi decoraţiuni interioare, trenul lui Priestman îşi propune să transforme transportul public într-unul mai atrăgător decât cel personal.



Mercury va fi dotat cu baruri şi televizoare, locuri special amenajate pentru copii, petreceri sau întâlniri de afaceri şi va avea o formă extrem de alungită, aspect important pentru aerodinamicitatea trenului.

"Un astfel de tren va fi, pentru Marea Britanie, una dintre cele mai importante arme în lupta de a convinge populaţia să-şi lase maşinile personale acasă, să renunţe la transportul aerian intern şi să facă din transportul feroviar prima lor alegere.

Trenurile trebuie să fie la fel de incitante precum avioanele şi sexy precum o maşină de ultimă generaţie", crede Priestman, geniul din spatele mai multor trenuri de mare viteză din întreaga lume.

image



Noul tren promite să scurteze timpul de parcurgere a distanţei dintre London Euston şi Birmingham la 49 de minute, de la o oră jumătate, în prezent.

Producţia primelor trenuri Mercury ar putea începe din 2017, urmând să fie finalizate în 2025.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite