Lista telefoanelor care emit cele mai mari şi cele mai mici cantităţi de radiaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul cercetătorilor din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform căruia radiaţiile provenite de la telefoanele mobile reprezintă un posibil risc cancerigen, a provocat o oarecare teamă în rândul utilizatorii de telefonie mobilă, adică aproape toată populaţia Globului.

Telefoanele în sine nu sunt neapărat dăunătoare, ci radiaţiile emise de acestea, care sunt absorbite de corpul uman. Cu toate acestea, analizând nivelul de radiaţii, se poate constata că fiecare telefon în parte emite o anumită cantitate.

CNN a publicat o listă cu zece telefoane care emit cea mai mare cantitate de  energie de radiofrecvenţă şi zece telefoane care emit cel mai mic nivel de radiaţii.

Cifra din dreptul fiecărui telefon reprezintă rata de energie radiofrecventă pe care corpul o primeşte de la telefon. Cu cât numărul este mai mic, cu atât mai mică este expunerea la radiaţii. Spre exemplu, pentru ca un telefon mobil să primească dreptul de a fi vândut în Statele Unite, nivelul maxim al ratei de energie radiofrecventă trebuie să fie sub 1,6 waţi pe kilogram.

Trebuie să avem însă în vedere că nivelul expunerii la radiaţii este influenţat de modul în care folosim telefonul. Spre exemplu, atunci când conexiunea este slabă, telefonul va transmite mai multe radiaţii.

Lista de mai jos a fost întocmită de "Environmental Working Group", pe baza datelor furnizate de către producătorii de telefoane mobile din SUA, până în luna decembrie, ceea ce înseamnă că modelele mai noi nu sunt trecute. Consultă aici lista completă

Lista telefoanelor cu cele mai scăzute niveluri de radiaţii:

 Lista telefoanelor cu cele mai scăzute niveluri de radiaţii

Lista telefoanelor cu cele mai mari niveluri de radiaţii:

 Lista telefoanelor cu cele mai mari niveluri de radiaţii
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite