LOLcats atrage 30 milioane de dolari de la investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timp de criză, când fondurile de investiţii se feresc să acorde finanţare, grupul americian Cheezburger Network, proprietarul site-urilor de comedie "I Can Has Cheezburger", "Failblog" şi "The Daily", a atras 30 milioane dolari. Mai multe fonduri de investiţii au decis să contribuie la dezvoltarea sa, informează Le Monde. 

Societatea şi-a intemeiat succesul pe LOLcats, un fenomen care a luat amploare pe internet şi care s-a născut iniţial pe 4chan, scrie Le Monde. 

LOLcats reprezintă o fotografie neobişnuită sau expresivă cu o pisică, însoţită de un comentariu într-un limbaj imaginar al felinelor, cu erori în sintaxă, gramatică sau ortografie.

image

Site-ul "I Can Has Cheezburger", fondat în 2007, compilează aceste montaje pline de umor şi le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi crea propriile lor Lolcat-uri. În prezent site-ul atrage peste 16,5 milioane de vizitatori pe lună.

"Prima generaţie de site-uri Web a constat în principal în cele de comerţ online şi de informaţii. Cea de-a doua generaţie se concentrează mai mult pe creativitate. De altfel aceasta este responsabilă şi de crearea aşa numitei culturi a internetului", a declarat directorul reţelei Cheezburger, Ben Huh.

image

Potrivit acestuia, cele 30 de milioane de dolari vor permite grupului pe care îl conduce să achiziţioneze sau să lanseze site-uri noi şi să angajeze experţi care să îmbunătăţească site-urile pe care deja le deţine compania.

"În doar trei ani, Ben Huh şi echipa sa au creat o reţea adorată de internauţi", a declarat, într-un comunicat de presă, Brad Feld, CEO al Foundry Group.

image

Avalon Ventures, care a investit deja în dezvoltarea jocurilor online cum e Zynga (Farmville), a precizat: "Pentru a se apropia de traficul mass-media tradiţionale, Cheezburger are posibilitatea de a depăşi site-urile cu greutate din industria de profil, înainte de a deveni primul site de umor la nivel mondial."

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite