ITplay: Cu ce inovaţii vine Windows 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată că după ceva vreme de la primele zvonuri legate de Windows 8, următoarea versiune a cunoscutului sistem de operare de la Microsoft, am ales să adunăm toate informaţiile disponibile până acum, legate de inovaţiile pe care le vom regăsi în acesta şi să le punem cap la cap astfel încât să ne facem o idee asupra lui Windows 8.

Informaţii neoficiale spun că este posibilă lansarea acestuia către sfârşitul acestui an, însă cel mai probabil anul acesta va fi disponibil în versiune Beta, urmând să fie lansat că versiune finală în cursul anului viitor, scrie ITplay.

Printre principalele îmbunătăţiri pe care le urmăresc inginerii Microsoft sunt legate de timpul de bootare al sistemului, pentru că în continuare nu se pot compară la timpul de pornire al Windows 7 cu cel al unui calculator cu Ubuntu de exemplu.

O altă problemă pe care vor să o remedieze este includerea suportului nativ pentru anumite tipuri de fişiere şi se pare că va fi inclus pentru cele de tip .pdf - din ce în ce mai des folosit în această perioadă precum şi o aplicaţie care va putea reda din fabrică discuri Blu-Ray, pentru că momentan pentru aceasta este nevoie de un program terţ.

Microsoft vor să creeze prin Windows 8 o platformă comună tuturor aparatelor, astfel încât să existe o interoperabilitate deplină între tablete, calculatoare sau centre multimedia iar tot ca o premieră se pare că versiunea pe 32 de biţi va fi îndepărtată şi vor fi lansate doar cele pe 64 de biţi (sau chiar pe 128).

Citeşte articolul integral pe ITplay

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite