ITplay: Top zece tehnologii care ne vor schimba viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă acum douăzeci de ani am fi discutat despre telefoane cu touchscreen, televizoare 3D, telecomenzi universale sau frigidere cu Internet am fi fost consideraţi, în cel mai fericit caz, nişte oameni mult prea amuzanţi şi prea optimişti. Dacă le menţionăm acum, suntem consideraţi depăşiţi de viteză tehnologiei.

Dar ce anume ne rezervă atunci viitorul, dacă lucrurile devin realitate mai repede decât ne-am aştepta? Vă propunem un top al celor mai utile şi mai interesante invenţii care ne vor face viaţa mai uşoară în viitor.

Citeşte articolul integral pe ITplay.ro

Locul 10

Park4U. Sistemul automat de parcare este deja implementat pe câteva modele de maşini, printre care Volkswagen Touran şi Sharan, Audi şi Ford, dar îl considerăm o necesitate şi considerăm că ar trebui să existe pe orice model de maşină. Să fim serioşi, care dintre voi se pot lăuda că absolut toate parcările au ieşit din prima? Şi că nu aţi zgâriat niciodată maşina încercând să parcaţi?

image

Locul 9

Electrolux Personal Mini Kitchen. Un gadget practic şi incredibil de complex. Încălzeşte, răceşte, are inclusă o tabletă şi se conectează la Internet ca să îţi facă şi cumpărăturile. Îţi găteşte mâncarea într-una dintre zonele dedicate (puteţi selecta dacă vreţi să fie fiartă, friptă, gătită la abur) şi îţi pune la dispoziţie o băutură rece dintr-un compartiment special. Nu îţi rămâne decât să te conectezi la Internet şi să discuţi cu un prieten online, mai ales că există şi cameră web integrată. Gadgetul a fost creat pentru tânăra generaţie de chinezi care sunt obişnuiţi să mănânce singuri. Dar majoritatea tinerilor care locuiesc singuri ar fi încântaţi să deţină o astfel de mini bucătărie.

image

Locul 8

Să ne mutăm la birou. Dacă priviţi acum în jurul vostru, pariem că găsiţi cel puţin un teanc de hârtii pe care nu l-aţi vrea acolo, de care aveţi însă nevoie dar vă enervează teribil că vă încurcă. Ce-ar fi să avem toţi la dispoziţie un birou precum BendDesk? Interacţiunea dintre cele două spaţii de lucru, cel vertical şi cel orizontal ar fi extrem de simplă. Evident, vorbim despre mulţi-touch care permite utilizarea întregii zone, exact ca în cazul unui birou clasic. Atenţie doar unde puneţi coatele şi cana de cafea: s-ar putea să îl includeţi pe directorul general fără să vreţi în mail-ul cu ultimele bancuri. Partea cea mai bună? La final am apăsa doar butonul de off şi ar fi totul curat şi ordonat.

image

Locul 7

Toată lumea îşi caută de lucru cât mai aproape de casă, plângându-se de timpul pierdut pe drum, între birou şi casă şi înapoi. Dar cum ar fi dacă s-ar folosi ideea unor coreeni, de a utiliza spaţiul semafoarelor pentru a oferi informaţii utile? Mai exact, după ce se aprinde becul roşu, suprafaţa este utilizată pentru a afişa informaţii utile. Cu puţin timp înainte de schimbarea culorii, zona se aprinde iar în modul clasic. Cu siguranţă nu ar mai fi claxoane, nervi şi toată lumea s-ar grăbi... încet spre muncă. Până la urmă, cui îi displace să fie informat? Pentru România însă, ar fi de evitat ştirile politice, care ar declanşa un val de claxoane şi ştirile despre preţuri, care ar declanşa un val de disperare.

Citeşte pe ITplay care sunt celelalte şase invenţii care ne pot face viaţa mai comodă

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite