ITplay: Numărul de megapixeli de la camera foto, păcăleală marketingului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la lansarea primului telefon mobil şi până acum, producătorii au inclus, pe rând, diverse tehnologii care să îl transforme într-un instrument utilizat zilnic, de către oricine, în cât mai multe scopuri.

Dacă în 2002 apărea primul smartphone cu cameră foto, P800 de la Sony Ericsson, urmat în 2004 de Nokia 9500 Communicator, nici producătorii de telefoane prin satelit nu au stat de o parte: în 2006 au fost lansat primul model cu cameră foto.

Nu toţi au fost însă încântaţi de apariţia telefoanelor cu cameră foto, atrage atenţia ITplay. În aprilie 2004, Arabia Saudita a interzis comercializarea acestor telefoane, dar autorităţile au fost nevoite să se recunoască învinse şi au renunţat în decembrie acelaşi an.

Ecran mare, touchscreen, cameră foto cu număr ameţitor de mega pixeli, procesor, tastatură QWERTY fizică, toate acestea au fost pe rând sau împreună, atuurile diverselor modele de smartphone-uri.

Ceea ce nu ştiu toţi însă este că secretul unei camere foto bune, fie de telefon mobil, fie standard, nu stă în numărul de mega pixeli, deşi numeroase campanii de marketing cu asta ţin să ne impresioneze.

Numărul mare de megapixeli nu este garanţia unei imagini reuşite.

Citeşte articolul integral pe ITplay.ro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite