Flamingo bate palma cu ING Bank până trece criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flamingo International are o datorie de 17,5 milioane de euro, căpătată de pe urma unui împrumut mai vechi de la ING Bank România. Cum vânzările pe piaţa de retail IT&C din România aproape că s-au prăbuşit, Flamingo a reuşit să-i înduplece pe cei de la bancă să îi amâne cu restituirea împrumutului.   

Flamingo a semnat un acord de principiu cu ING Bank România privind restructurarea datoriilor companiei, provenind dintr-o linie de finanţare de 17,5 milioane de euro, reprezentând primul pas din planul de restructurare financiară a retailerului IT&C, a anunţat Flamingo.

Astfel, cele două companii au agreat "liniile directoare ale restructurării contractului" semnat în anul 2001, în baza căruia Flamingo beneficiază de o linie de finanţare de aproximativ 17,5 milioane de euro, urmând ca elementele de detaliu şi implementarea concretă a restructurării să fie agreate în perioada imediat următoare.

“Acordul cu ING reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi în depăşirea crizei actuale. Succesul viitor al companiei depinde în foarte mare măsură de contribuţia tuturor partenerilor de business, bănci, furnizori sau proprietari de spaţii comerciale. Avem în acest moment soluţia depăşirii crizei, dar realizarea acestui lucru reprezintă un efort comun al tuturor părţilor implicate, care trebuie să înţeleagă că numai printr-o abordare de tip win-win, marcată de concesii uneori semnificative din ambele părţi, putem ieşi câştigători din această perioadă dificilă”, au declarat reprezentanţii Flamingo.

Grupul Flamingo International şi-a început activitatea în urmă cu 15 ani şi activează domeniul comerţului cu produse IT&C, electronice şi electrocasnice, fiind unul dintre principalii jucători de pe această piaţă, cu 85 de unităţi şi o suprafaţă de vânzare de 46.200 metri pătraţi.

Din 2005, Flamingo International este cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei erau transferate, luni, cu 0,0297 lei, în scădere cu 1% faţă de referinţă. Capitalizarea Flamingo este de 23,137 milioane de lei.

În primele şase luni, vânzările companiei au scăzut cu 45%, la 187 milioane lei (44,21 milioane euro), comparativ cu valoarea raportată în ianuarie-iunie 2008, pe fondul declinului pieţei de profil şi al cheltuielilor pe cap de locuitor.

Retailerul a raportat pierderi în perioada analizată, cu un EBITDA (profit înainte de deducerea taxelor, impozitelor, dobânzilor şi amortizării) negativ reprezentând 16% din vânzări.

Pentru a doua jumătate a anului, Flamingo are ca obiectiv vânzări de 260 milioane lei.Compania are un capital social de 77,9 milioane de lei, principalii acţionari fiind Cincă Dragoş - 25,19%, QVT Fund - 21,96% şi Nova Trade - 14,94%.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite