Grupul SAP va achiziţiona Business Objects

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania a anunţat că a acceptat să preia firma Business Objects, specializată pe producţie de software, oferta fiind de 42 de euro pe acţiune, ce ridică valoarea tranzacţiei la 6,8 miliarde

Compania a anunţat că a acceptat să preia firma Business Objects, specializată pe producţie de software, oferta fiind de 42 de euro pe acţiune, ce ridică valoarea tranzacţiei la 6,8 miliarde dolari, cea mai mare achiziţie realizată vreodată de grupul german, relatează Reuters.

SAP, care este cel mai mare producător de aplicaţii pentru afaceri din lume, a anunţat într-un comunicat emis la sfârşitul săptămânii trecute că managementul firmei Business Objects va recomanda acţionarilor să accepte această ofertă, preţul oferit pe acţiune fiind cu 20% mai mare decât cotaţia titlurilor Business Objects la închiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri.

Această operaţiune reprezintă o modificare a direcţiei grupului SAP, care miza pe creştere organică, contrastând cu strategia rivalului direct, Oracle, relatează Reuters. Oracle a cheltuit peste 20 de miliarde dolari pe achiziţii efectuate în ultimii ani, pentru a ataca dominanţa grupului SAP pe piaţa aplicaţiilor de afaceri, informează Reuters.

Compania franco-americană Business Objects este unul dintre cei mai mari producători de aplicaţii pentru afaceri din lume, construind baze de date uriaşe ce permit companiilor să detecteze tendinţe şi modele din sectorul economic.

Business Objects deţine un portofoliu de peste 43.000 de clienţi şi a realizat vânzări de 1,25 miliarde dolari în 2006. SAP a precizat că se aşteaptă ca această achiziţie să fie finalizată în primul trimestru al anului 2008. Grupul german estimează că această tranzacţie va reduce nivelul câştigurilor pe acţiune cu circa cinci eurocenţi în 2008, însă, începând cu anul 2009, efectele achiziţiei nu vor mai fi simţite.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite