Google a preluat operatorul de jocuri online Slide pentru circa 200 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google, deţinătorul celui mai popular motor de căutare la nivel mondial, a preluat operatorul de jocuri online Slide,ca parte a eforturilor de a ţine pasul cu Facebook în domeniul reţelelor sociale şi al divertismentului, transmite Bloomberg.

Achiziţia va ajuta Google să facă servicile "mai vigilente social", a afirmat compania într-o postare pe un blog.

Surse apropiate tranzacţiei au declarat că preţul de achiziţie este de circa 200 de milioane de dolari. TechCrunch, care a raportat tranzacţia la începutul săptămânii, spune că a costat Google 182 milioane de dolari, în timp ce New York Times vorbeşte despre o sumă de 228 milioane de dolari.

Slide este cunoscută pentru jocurile prin care utilizatorii pot îngriji un animal de companie virtual, sau să trimită prietenilor cadouri virtuale.

Google este concurată tot mai puternic de Facebook, deţinătorul celei mai mari reţele de socializare din lume, precum şi de Twitter, serviciul de microblogging.

Ambele companii atrag un număr tot mai mare de furnizori de publicitate online şi pun astfel în pericol principala sursă de venituri a Google.

Din acest motiv, Google face achiziţii şi suplimentează serviciile în domeniul socializării.

"Pentru Google, Web-ul este despre oameni, iar noi lucrăm să dezvoltăm căi deschise, transpartente şi interesante (şi distractive!) pentru a le permite utilizatorilor noştri să profite pe deplin de modul în care tehnologia îi poate aduce mai aproape de prieteni şi familie", a afirmat David Glazer, director de inginerie la Google, într-o postare pe blog.

Aplicaţii Slide , inclusiv “SPP Ranch!” şi “SuperPoke! Pets”, sunt disponibile pe Facebook şi pe alte reţele de socializare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite