Google ar putea lansa un telefon mai ieftin decât Apple iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul telefon al Google, care s-ar putea numi GPhone, ar putea fi mult mai ieftin decât iPhone de la Apple, dar şi diferit ca tehnologie, conform unui articol din "USA Today". Conform

Viitorul telefon al Google, care s-ar putea numi GPhone, ar putea fi mult mai ieftin decât iPhone de la Apple, dar şi diferit ca tehnologie, conform unui articol din "USA Today".

Conform concluziilor diferitelor companii de analiză, viitorul telefon al Google ar putea fi mai simplu din punct de vedere tehnic, dar mai ieftin decât Apple iPhone.

Săptămâna trecută, Google a anunţat achiziţionarea unei companii finlandeze de mici dimensiuni, Jaiku, ce deţine patente pentru furnizarea de servicii de mesaje tip SMS. Această preluare, notează "USA Today", dovedeşte că Google doreşte să intre puternic în sectorul telefoanelor mobile.

Deşi Google nu vrea să ofere detalii cu privire la strategia pentru GPhone, e sigur că intenţionează să convingă tot mai multe companii să sponsorizeze rezultatele căutărilor pe motorul Google de pe telefon, la fel ca pe PC.

Google vrea să convingă producătorii de telefoane să construiască terminale echipate cu un buton special care să îi ducă pe utilizatori direct la o pagină Google şi să îi facă să utilizeze motorul de căutare cât mai des posibil pentru cele mai diverse informaţii. Google speră că, astfel, companiile vor plăti pentru a le fi afişată o reclamă, simultan cu rezultatele căutărilor.

Google a început deja să schiţeze un model avansat de GPhone, echipat cu un browser Google care să afişeze servicii ale companiei, precum Gmail şi videoclipuri ale site-ului YouTube, mai notează "USA Today". Telefonul Google ar putea costa chiar sub 100 de dolari, de patru ori mai puţin decât cel mai ieftin iPhone din SUA.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite