Google pregăteşte un concurent pentru Wikipedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google pregăteşte un concurent pentru enciclopedia online Wikipedia, a anunţat blogul oficial al companiei. Deşi noul site va avea, ca şi Wikipedia, conţinut creat de utilizatori, autorii

Google pregăteşte un concurent pentru enciclopedia online Wikipedia, a anunţat blogul oficial al companiei. Deşi noul site va avea, ca şi Wikipedia, conţinut creat de utilizatori, autorii postărilor nu vor fi anonimi.

Compania Google a mai anunţat că articolele vor fi scrise individual. Astfel, în timp ce pe wikipedia.org utilizatorii adaugă informaţii articolelor deja existente, enciclopedia Google va avea mai multe postari dedicate aceluiaşi subiect. De exemplu, în loc să existe un singur articol despre Romania, scris de mai multe persoane, fiecare utilizator va putea scrie propria variantă de articol, care va intra în competiţie cu celelalte.

Utilizatorii vor putea introduce reclame în articole, câştigand astfel bani de pe urma postărilor pe care le scriu.

Site-ul a fost denumit knol, termen derivat din cuvantul englez pentru cunoaştere (knowledge).

Enciclopedia online Wikipedia a fost fondata în 2001 şi este unul dintre cele mai populare zece site-uri din lume. Are peste opt milioane de articole, scrise în 253 de limbi.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite