VIDEO Google a testat cu succes maşinile care se conduc singure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Google este din nou în atenţia presei datorită spiritului inovativ de care dă dovadă.

Astfel, potrivit New York Times, cei de la Google au efectuat teste reuşite cu maşini care se conduc singure. Potrivit sursei citate, testele s-au desfăşurat pe sute de mii de kilometri iar sistemele de ghidare ale maşinilor ar putea fi folosite în viitor în viaţa de zi cu zi.

În ciuda faptului că Google susţine că aceste vehicule sunt deocamdată într-o fază experimentală, acestea au parcurs peste 225.000 kilometri, cei mai mulţi în California, inclusiv pe autostrada Pacific Coast, podul Golden Gate şi Hollywood Boulevard.

Pentru realizarea sistemelor autonome de ghidare, Google a contractat cercetători de la Universităţile Stanford şi Carnegie Mellon, inclusiv mai mulţi câştigători ai competiţiei Darpa Grand Challenge, curse de automobile fără şoferi, organizate din anul 2004 de guvernul Statelor Unite.

Vehiculele folosesc un sistem de ghidare bazat pe camere video, radar şi laser. Ele au fost folosite pentru cartografierea zonelor în care au circulat, pentru utilizarea ulterioară a imaginilor pentru serviciul Google Street View.

"Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google deoarece au vrut să ajute la rezolvarea unor probleme foarte importante cu ajutorul tehnologiei. Şi una dintre aceste probleme mari la care lucrăm azi este siguranţa şi eficienţa automobilelor. Scopul nostru este de a ajuta la rpevenirea accidentelor rutiere, să salvăm timpul oamenilor şi să reducem emisiile de carbon schimbând fundamental modul de utilizare al maşinilor", scrie pe blogul oficial Google.

Google susţine că tehnologia folosită la aceste maşini ar putea reduce la jumătate numărul deceselor survenite în urma accidentelor auto. Automobilele de la Google au fost filmate pe străzile din SUA. Potrivit sursei citate, în momentul de faţă un şofer se află în spatele volanului pentru a interveni în cazuri de urgenţă.

VIDEO

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite