Google a început testarea aplicaţiei Maps pentru iPhone şi iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple Maps din iOS 6
Apple Maps din iOS 6

Google a început să testeze, într-un cadru restrâns, aplicaţia Maps pentru iOS 6. Ultimul sistem de operare de la Apple nu mai conţine niciun produs Google, iar aplicaţia de hărţi este Apple Maps. Şi Nokia a anunţat că pregăteşte propria aplicaţie pentru iOS.

Apple a înlăturat din iOS 6, lansat în toamna aceasta, orice produs Google, cum ar fi YouTube sau Maps. Însă cea din urmă a fost înlocuită de Apple Maps, o aplicaţie de care utilizatorii au fost nemulţumiţi. Potrivit „Wall Street Journal", există deja aplicaţia Google Maps pentru iPhone şi este testată de anumite persoane pentru a se identifica problemele.

Singurul avantaj al Apple Maps este consumul redus de date, cu 80% mai mic faţă de aplicaţia Google, dar rezultatele nu sunt deloc dintre cele mai bune. Iar Apple a implementat şi Flyover, un modul de vizualizare 3D a oraşelor care trebuia să rivalizeze cu Street View. Însă redarea mai multor obiective importante a fost dezamăgitoare, compania trebuind chiar să publice un mesaj prin care îşi cerea scuze faţă de utilizatori.

Încheierea parteneriatului dintre Apple şi Google a venit cu un an mai devreme decât era prevăzut. Cauza cea mai vehiculată a fost că aplicaţiile Google, YouTube şi Maps, nu erau actualizate la fel de repede ca cele de pe Android. Iar Apple a început colaborarea cu TomTom pentru propria aplicaţie. Însă problemele cu Apple Maps au dus şi la îndepărtarea lui Scott Forstall de la Apple, responsabilul cu divizia iOS încă din 2007.

Recent, Nokia a anunţat că va lansa propria aplicaţie de hărţi pentru iOS şi Android. Nokia Maps a fost redenumită în Here şi cu numele acesta va ajunge în App Store şi Play Store. Acum, Here este aplicaţia preinstalată din Windows Phone 8.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite