Ghidul solicitantului pentru e-sănătate, publicat de Ministerul Comunicaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghidul solicitantului pentru e-sănătate a fost publicat de Ministerul Comunicaţiilor
Ghidul solicitantului pentru e-sănătate a fost publicat de Ministerul Comunicaţiilor

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a publicat Ghidul Solicitantului care oferă informaţii utile pentru operaţiunea 3.2.4 "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar (proiecte la nivel local)", informează un comunicat al ministerului.

Suma maximă a finanţării acordate este de şase milioane de lei pentru parteneriate şi 1,6 milioane de lei pentru restul solicitanţilor eligibili, în timp ce valoarea minimă a finanţării acordate este de 500.000 lei.

Tipul solicitantului eligibil indică unităţile sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie, dar şi parteneriate între minimum trei unităţi sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie.

Ghidul cuprinde:

- criteriile care trebuie îndeplinite de solicitanţi şi proiectele acestora,
-regulile de finanţare,
- circuitul proiectului,
- modalitatea de selecţie a proiectelor,
- procesul de contractare şi implementare,
- drepturile şi obligaţiile beneficiarilor.

În cadrul acestei operaţiuni se finanţează proiecte care să asigure: reducerea reală a costurilor interne, reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale, creşterea numărului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate, precum şi creşterea numărului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sănătate.

Ghidul solicitantului este postat spre consultare pe site-ul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, la secţiunea Consultare publică.

Operaţiunea 3.2.4 este inclusă în cadrul Domeniului Major de Intervenţie 2 "Dezvoltarea şi Creşterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne", Programul Operaţional Sectorial "Creşterea competitivităţii economice" 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară 3 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public.

OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi are ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, transmite Agerpres.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite