FOTO Oraşele plutitoare ale viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii ar putea trăi în turnuri de un kilometru, înconjurate de păşuni
Oamenii ar putea trăi în turnuri de un kilometru, înconjurate de păşuni

În viitor, oamenii ar putea trăi în mini oraşe plutitoare deasupra Pacificului, proiectul fiind propus de către firma japoneză Shimizu, care doreşte să dezvolte primele astfel de celule locuibile până în 2025.

Conceptul "Green Float" presupune un număr de celule, fiecare de un kilometru, care ar putea adăposti între 10.000 şi 50.000 de oameni.

Fiecare celulă este liberă să plutească deasupra Oceanului Pacific, dar s-ar putea şi uni cu alte celule, pentru a forma oraşe. Turnul central va fi înconjurat de păşuni şi păduri, iar animalele şi culturilor vor fi găsite în zonele de câmpie, care vor înconjura, de asemenea, turnul. Toată structura va fi construită pe un grilaj de pontoane în formă de fagure, ce va cântări în jur de 7.000 de tone, conform Daily Mail.



Fiecare grup de celule va fi amplasat în apropiere de Ecuator, unde climatul este mai stabil şi o gamă de tehnologii ar putea fi folosite pentru a proteja oraşele plutitoare de tsunami şi condiţiile meteorologice extreme. De asemenea, pentru a proteja locuitorii de valurile uriaşe, o membrană elastică, puternică, va fi ataşată marginilor exterioare ale celulei.

Dezvoltatorii proiectului susţin că acest stil de viaţă ar ar reduce emisiile de carbon cu 40 la sută. Aceasta nu este prima idee îndrăzneaţă  propusă de specialiştii de la Shimizu. Ei au mai propus şi plasarea unei centuri de colectoare solare în jurul Lunii, care ar prelua energia solară şi ar transmite-o pe Pământ.

Oraş plutitor
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite