Ericsson îşi extinde operaţiunile pe piaţa românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ericsson va deschide, în luna iulie, un centru de furnizare de servicii globale, în Bucureşti, care va crea, într-o primă etapă, un număr de 200 de locuri de muncă. "Noul centru va releva

Ericsson va deschide, în luna iulie, un centru de furnizare de servicii globale, în Bucureşti, care va crea, într-o primă etapă, un număr de 200 de locuri de muncă. "Noul centru va releva ambiţiile de creştere şi dezvoltare a ariei serviciilor, precum şi a capacităţilor de desfacere", a declarat vicepreşedintele executiv şi şeful diviziei Business Unit Global Services al grupului suedez, Hans Vestberg. Noul centru, în cadrul căruia urmează să fie angajaţi mai ales tineri ingineri români, va opera în cooperare cu centrele locale existente şi va asigura o furnizare în timp util şi cu costuri reduse a serviciilor pentru clienţii locali şi nu numai, a adăugat Vestberg.

Potrivit reprezentanţilor Ericsson, recrutările de personal vor începe în perioada următoare, investiţia în centrul de servicii fiind semnificativă, însă au evitat să dea o cifră exactă.

Numărul angajaţilor va creşte la 600

"Dacă evoluţia noului centru va fi una pozitivă, personalul va creşte de la 200 la 600 de salariaţi", a spus Vestberg. Pentru deschiderea centrului, oficialii Ericsson au vizat mai multe localităţi, printre care Iaşi şi Cluj-Napoca, însă au ales Capitala, din motive de competitivitate. "Chiar dacă salariile sunt mai ridicate decât în celelalte zone ale ţării, Ericsson a ales Bucureştiul pentru că este mai competitiv", a apreciat directorul general al filialei grupului suedez din România, Adriana Boersma-Rodriguez.

Ericsson are 20 de centre de suport, la nivel internaţional. Circa 6.500 din cei 24.000 de angajaţi ai Ericsson lucrează în centre similare.

Compania suedeză Ericsson, cel mai mare producător mondial de echipamente pentru telecomunicaţii mobile, a raportat un profit net de 2,9 miliarde de euro pentru 2006, în creştere cu 8,2 faţă de anul precedent.

Decizia companiei de a investi în România precedă anunţul unei alte companii de pe piaţa telecomunicaţiilor, Nokia, privind realizarea unei investiţii în valoare de circa 200-300 milioane de euro la Cluj, pentru producţia de telefoane mobile şi componente.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite