Electrocasnice, în premieră la târgul de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum vedetele expoziţiei de electronice erau gadgeturile, la ediţia de acest an au fost introduse şi standurile pentru produse electrocasnice Maşinile de spălat sau

Dacă până acum vedetele expoziţiei de electronice erau gadgeturile, la ediţia de acest an au fost introduse şi standurile pentru produse electrocasnice

Maşinile de spălat sau frigiderele îşi vor face loc printre televizoare şi produse hi-fi la târgul de echipamente electronice de larg consum din Germania.

Expoziţia de aparate electronice pentru consumatori, IFA 2008, ce se desfăşoară la Berlin, cunoaşte o premieră în acest an.

Este pentru prima dată când, în halele târgului care se ţine la turnul de emisie radio -TV din Berlin, între 29 august şi 3 septembrie, vor fi expuse nu doar televizoare, aparate hi-fi şi alte produse electronice, ci si aparate electrocasnice cum ar fi maşini de spălat, frigidere sau uscătoare. Aparatele electrocasnice marca Miele, DeLonghi, Saeco sau Bosch vor fi expuse pe suprafeţe cuprinse între 20.000 şi 160.000 de metri pătraţi.

Clienţii pot cumpăra exponatele

Spre deosebire de CES (Târgul de echipamente electronice de larg consum) de la Las Vegas, IFA Berlin nu este o expoziţie de noutăţi pentru experţi, ci un târg destinat consumatorilor. O vitrină uriaşă prin care te poţi plimba şi care este menită a-i face pe consumatori să se decidă să achiziţioneze aparate noi.

Iar acest lucru funcţionează, pentru că, anul trecut au venit la IFA 235.000 de vizitatori, cu circa 10% mai mulţi decât în 2006. Firmele prezente la expoziţie au încheiat atunci contracte în valoare de 2,6 miliarde euro. Vedetele târgului se pare că vor fi şi în acest an televizoarele.

Ecranele mari şi plate sunt cele care umplu majoritatea halelor expoziţiei. În acest context, cuvântul cheie este înaltă rezoluţie (high-definition - HD). Toate televizoarele expuse la Berlin sunt în măsură să redea imagini mai clare datorită rezoluţiei mai mari decât la aparatele obişnuite de astăzi.

Cea mai subţire plasmă: 9,9 milimetri

Unul dintre giganţii multimedia, Sony, îşi continuă seria inovaţiilor de anul acesta în cadrul ediţiei 2008 a IFA, unde compania a anunţat nu mai puţin de patru premiere mondiale.

Cel mai rapid frame-rate al unui televizor LCD TV atins de modelul BRAVIA Z4500, 200 herţi. Compania niponă aduce cel mai subţire televizor LCD din lume - BRAVIA ZX1, de doar 9,9 milimetri.

Televizorul este realizat cu tehnologia de iluminare LED şi are o diagonală de 40 cm, greutate de doar 12,2 kg, iar rata de contrast este de 3.000:1. Aparatul dispune de 3 porturi HDMI, 1 port USB şi un conector Ethernet, fiind inclusă şi funcţia de transmisie wireless, la 5 GHz, pentru a recepţiona video de la un receiver separat, fără intermediul cablurilor. Pentru Japonia, preţul anunţat de producător este de 4.474 de dolari.

De asemenea, japonezii aduc primul televizor LCD din lume cu funcţie "Picture Frame" şi conexiune wireless HD integrată, este vorba de BRAVIA EX1. Sony mai surprinde consumatorii de IT&C prin primul televizor OLED din Europa Sony XEL.

Gigantul japonez a trasat direcţiile de viitor ale divertismentului digital prin intermediul unei noi game de playere Blu-ray.

Televizoarele HD, în prim-plan

Nici sud-coreenii de la Samsung nu vin cu "mâna goală" la IFA 2008. Prin intermediul noii Serii 7 Full HD LCD şi Plasma TV, Samsung Electronics oferă cea mai captivantă soluţie pentru viitorul tehnologiei TV.

Samsung a introdus noi elemente de tipul Media Solution: conectivitate USB, prin intermediul căreia, utilizatorul se poate bucura de fotografiile personale, conţinutul media downloadat dar şi de conţinutul multimedia creat de către el însuşi.

De asemenea, aplicaţia Content Library organizează o multitudine de informaţii stocate şi jocuri, în timp ce funcţia InfoLive furnizează conţinut informativ televizorului, astfel încât, utilizatorul poate să navigheze rapid printre ştiri, informaţii despre vreme sau bursă, într-un timp real.

Rivalii celor de la Samsung, compania LG va prezenta cele mai noi produse în cadrul IFA 2008. LG Scarlet 7000 este un televizor LCD cu tehnologia Intelligent Sensor. Aparatul este echipat cu funcţii innovative precum conexiune Bluetooth, care permite utilizatorilor să folosească căşti fără fir pentru a asculta, fără să îi deranjeze pe cei din jur, alături de difuzoare invizibile realizate special de Mark Levinson.

Seria de plasme LG Full HD de 1080p PG7000, disponibilă în dimensiuni de 50 şi 60 inci, oferă o nouă experienţă în home entertainment. Panelul Super Bright realizează o rată de contrast de 1.000.000:1, oferind claritate şi luminozitate prin eliminarea efectului de blurare optică cu o reflecţie minimă a luminii.

IFA Berlin în cifre

În acest an vor participa 1.245 de expozanţi din 63 de state care se vor desfăşura pe 122.000 de metri pătraţi. Anul trecut au fost înregistraţi 1.200 de expozanţi din 32 se ţări, la ediţia din 2007 organizatorii s-au lăudat cu aproape 235.000 de vizitatori.

2,6 miliarde euro reprezintă valoarea contractelor încheiate de expozanţi la ediţia de anul trecut a târgului de la Berlin

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite