Dual SIM, o nouă modă pentru telefoane mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii unor astfel de terminale au avantajul că pot folosi două cartele într-un singur aparat Problema aparatelor dual SIM o reprezintă faptul că majoritatea sunt fabricate în

Utilizatorii unor astfel de terminale au avantajul că pot folosi două cartele într-un singur aparat

Problema aparatelor dual SIM o reprezintă faptul că majoritatea sunt fabricate în China, de producători necunoscuţi.

Utilizatorii de telefoane mobile au avut ceva timp de aşteptat până când un producător important de terminale GSM s-a hotărât să investească în tehnologia dual SIM. Primul care a făcut pasul a fost gigantul multimedia Samsung, prin modelul D880 DuoSIM, telefon comercializat, oficial, şi în Europa.

D880 DuoS poate utiliza două cartele SIM de la doi furnizori diferiţi sau poate folosi două numere de la acelaşi furnizor. Cartelele funcţionează simultan pentru toate tipurile de comunicaţii (voce şi date).

Nici setările nu vor fi o problemă, pentru că atunci când este selectată cealaltă cartelă, telefonul va aplica automat setările acesteia. În afară de această opţiune, caracteristicile lui Samsung D880 DuoS nu te dau pe spate, ba chiar dezamăgesc prin lipsa suportului 3G, important la un asemenea terminal. D 880 Duo SIM are un ecran de 2,3 inci QVGA, cameră foto de 3,2 megapixeli cu autofocus, radio şi bluetooth 2.0.

Tehnologia din spatele carcasei

Istoria telefoanelor mobile dual SIM a cunoscut deja mai multe stadii distincte. La început se folosea un suport în care se plasau cele două cartele. De multe ori acestea trebuiau decupate pentru a putea fi fixate în acest suport, iar această operaţiune nu era deloc una simplă. Adaptoare se plasau de regulă sub bateria telefonului, necesitând existenţa unui spaţiu liber în acest loc. Telefonul nu utiliza decât una dintre cartele şi numai prin repornire, aparatul opera cealaltă cartelă.

Terminalul cu două receptoare SIM

Un alt sistem se baza tot pe decupare, cele două cartele SIM se montau pe una singură. Aceasta era de dimensiuni-standard şi putea fi utilizată de orice telefon de pe piaţă.

Cele două SIM-uri nu puteau funcţiona simultan, dar puteai alege care anume să fie utilizată, din meniul telefonului, fără a mai necesita repornirea acestuia. Un prim pas înainte! După etapa decupării, apar primele dispozitive ce putea găzdui două cartele SIM.

Într-un final, apar şi primele terminale capabile să utilizeze cele două cartele SIM în acelaşi timp. Acestea au două emiţătoare/receptoare GSM, pentru fiecare SIM în parte. În general, ele au o durată de viaţă a bateriei redusă, tocmai din această cauză, dar sunt înzestrate cu funcţii avansate, precum agendă telefonică complexă, E-mail, browser WEB sau 3G.

Telefoanele dual SIM se găsesc şi în România, iar preţurile lor nu sunt deloc piperate. Însă, în proporţie covârşitoare acestea sunt fabricate în China, de firme necunoscute, aşa că, ar fi bine să te gândeşti de două ori înainte de a achiziţiona un astfel de dispozitiv. Mulţi prosesori acuză probleme cauzate de tehnica şi construcţia destul de proaste.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite