Divertismentul pe telefonul mobil, o nouă sursă de venituri pentru operatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile companii din domeniul editării de muzică şi 23 de operatori de telefonie mobilă vor furniza muzică pe telefoanele mobile, serviciu disponibil pentru 690 milioane de abonaţi din

Marile companii din domeniul editării de muzică şi 23 de operatori de telefonie mobilă vor furniza muzică pe telefoanele mobile, serviciu disponibil pentru 690 milioane de abonaţi din întreaga lume, inclusiv din România, transmite Reuters. Noul serviciu, MusicStation, iniţiat de compania britanică Omnifone, va fi lansat în al doilea trimestru al anului şi va permite descărcarea nelimitată de muzică pe telefonul mobil la preţul de 2,99 euro pe săptămână, respectiv 1,99 lire sterline în Marea Britanie, sumă care include şi taxele de trafic. MusicStation concurează astfel Apple, care şi-a anunţat luna trecută intrarea pe piaţa telefoanelor mobile cu iPhone, aparat care încorporează un player iPod pentru conţinut digital video şi muzical.

Mobilul iPhone va fi comercializat din această vară în Statele Unite, iar în restul lumii începând din toamnă. Serviciul MusicStation va intra pe toate pieţele vest-europene importante înainte de introducerea iPhone, iar primii operatori care îl vor furniza sunt Telenor, din Norvegia, şi Vodacom, partener de reţea al Vodafone, din Africa de Sud. Programul de descărcare şi audiţie de muzică va transforma majoritatea telefoanelor mobile în playere muzicale, chiar şi modelele care nu au fost proiecte în acest scop. Apple intenţionează să vândă anul viitor 10 milioane de aparate iPhone. Mobilele sunt dotate de mai mulţi ani cu softuri care permit ascultarea de muzică, dar piesele provin de pe CD-uri sau de pe internet, nefiind furnizate prin reţeaua operatorilor de telefonie mobilă. Lansarea iPhone a provocat îngrijorare în rândul companiilor de telefonie mobilă, întrucât Apple intenţionează să vândă muzică online prin intermediul iTunes Music Store. Problema preocupă în special operatorii din Europa, unde majoritatea oamenilor au deja telefoane mobile, iar creşterea veniturilor poate fi obţinută din oferirea unor servicii precum vânzările de muzică şi accesul la internet. MusicStation funcţionează în reţele de telefonie mobilă de generaţia a doua şi a treia şi este posibilă descărcarea unei piese muzicale în timp ce asculţi alta. Serviciul include furnizarea de informaţii şi oferte personalizate în funcţie de preferinţe, precum şi opţiunea de a intra în legătură cu persoane cu gusturi muzicale similare. Personalizarea opţiunilor se va păstra la reînnoirea abonamentului, poate fi recuperată, în cazul pierderii sau deteriorării telefonului, sau transferată pe un nou aparat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite