Controlul prin gesturi va înlocui ecranul tactil. Windows 8 este deja adaptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la primul iPhone, ecranul tactil nu era prea popular printre utilizatori. Acum, cinci ani mai târziu, acesta pare că și-a încheiat deja ciclul de viață și se pregătește să se retragă. Sau să fie pensionat. Noua tehnologie presupune controlul dispozitivelor doar prin gesturi.

Un astfel de concept, controlul doar prin gesturi, a fost implementat atât de Microsoft, în produsul Kinect pentru Xbox 360, cât și de Samsung în cele mai noi televizoare Smart. Însă proiectul celor de la Elliptic Labs presupune că gesturile nu sunt urmărite doar de o cameră video, ci de mult mai mulți senzori, notează „Engadget“. Astfel, chiar și în întuneric complet, laptopul sau tableta ar putea fi controlate printr-o simplă mișcare a mâinii.

Compania Elliptic folosește controlul prin ultrasunete, astfel că preia orice mișcare a mâinii în toate cele trei dimensiuni fizice. Testul a fost făcut pe un laptop cu Windows 8, un sistem de operare centrat pe interacțiunea prin atingere. Însă implementarea proiectului Elliptic Labs depinde numai de producători. Asta pentru că sunt necesare microfoane și transductori pentru a renunța la interacțiunea prin touchscreen. Transductorii sunt dispozitive care primesc energie într-o formă și o convertesc într-o altă formă.

Cel mai probabil, dispozitivele cu această tehnologie de control vor fi disponibile în aproximativ un an de zile. Iar cei de la Elliptic Labs preconizează că acest tip de control ar putea fi folosit și în industria auto.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite