VIDEO Dispozitivul care te va face să-ți arunci la gunoi mouse-ul și tastatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uitaţi de tastatură şi de mouse, pentru că o firmă americană este pe cale să lanseze un produs revoluţionar. De acum înainte veţi putea naviga printre icoanele de pe desktop sau scrie în aer cu ajutorul unui dispozitiv de mărimea unui stick.

Pentru prima oară, oamenii îşi vor putea controla calculatorul cu ajutorul propriilor lor mâini şi a mişcărilor din degete.

Numit "The Leap" ("Saltul"), poate chiar o metaforă pentru saltul incredibil pe care îl face în industria perifericelor, dispozitivul va permite utilizatorului să semneze documente oficiale cu ajutorul unui creion doar mişcându-l prin aer, să navigheze cu degetul printre fişiere şi multe alte lucruri.

"Sună prea bine, ca să fie adevărat. Ştim", spun cei de la Leap Motion, compania care a inventat şi care produce acest dispozitiv de mărimea unui stick.

Aparatul trebuie doar conectat la calculator și funcționează. Asta, după ce se instalează un soft special. Dezvoltatorii de la Leap Motion afirmă că dispozitivul poate urmări şi mima mişcările făcute cu mâna având o acurateţe de 200 de ori mai mare decât orice alt aparat asemănător.

Mai mult, utilizatorii vor putea folosi dispozitivul chiar dacă țin în mână diverse obiecte, precum pixuri sau creioane, scrie "The Daily Mail".

"Software-ul nostru de bază este atât de versatil încât poate fi încorporat într-o gamă largă de dispozitive, inclusiv smartphone-uri, tablete, mașini și frigidere", spun cei de la Leap Motion.

Produsul va fi lansat la sfârșitul anului sau la începutul lui 2013, iar acesta poate fi achiziționat la prețul de 70 de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite