Cum face Google bani din cuvinte. Vezi care sunt cele mai profitabile cuvinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google câştigă 3 milioane de dolari din publicitate în fiecare lună, majoritatea provenind din alăturarea la rezultatele căutării a unor anunţuri cu un text mic.

Larry Kim, fondatorul unei companii care vinde software-ul pentru campaniile cu anunţuri text, a analizat cei mai căutaţi termeni pe Google pentru care companiile de publicitate dau cei mai mulţi bani.

Cel mai bine vândut cuvânt pe Google este "asigurare". Astfel, pentru ca anunţurile lor să fie asociate cu acest cuvânt, companiile din asigurări plătesc mai mult de 54 de dolari pentru un simplu click.

Potrivit calculelor companiei lui Larry Kim, termenul "asigurare" aduce Google 24% din veniturile de publicitate.

Pe locul doi este cuvântul "împrumut", astfel firmele care acordă credite plătesc circa 44 de dolari pentru un simplu click, ceea ce reprezintă 13% din veniturile Google.

Pe locul trei în cele mai profitabile cuvinte pentru Google este "ipotecă", urmat de "jurist" şi de "credit".

"Există o mulţime de avocaţi care îşi caută clienţi. Chiar dacă trebuie să plătească de la 50 până la 100 de clickuri pentru a obţine un client, ei pot să primească însă banii înapoi, într-un proces care durează ani de zile, factura fiind de 500 dolari pe oră", dă ca exemplu Larry Kim.

Dă click pe poză pentru a vedea ce cuvinte aduc cei mai mulţi bani companiei Google!

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite