China şi România, "fruntaşe" la atacuri informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China şi România, lideri la atacuri informatice
China şi România, lideri la atacuri informatice

China şi România sunt ţările din care se lansează cele mai multe atacuri informatice din lume, devansând Statele Unite, arată un clasament realizat de compania Symantec. Interesant este că, informaţiile de contact, "vitale" pentru astfel de atacuri, pot fi găsite cu uşurinţă online, în special prin intermediul reţelelor de socializare.

Cercetătorii care au analizat emailurile de phishing trimise la anumite adrese, pentru accesa date sensibile ale unei companii, au descoperit că majoritatea acestor atacuri proveneau de la servere amplasate în Statele Unite.

Însă, analizând locul unde se află cel care a trimis mailul, s-a dovedit că majoritatea provin de fapt din China (28,2%), urmată de România (21,1%). Statele Unite de află pe a treia poziţie, cu 13,8% dintre aceste atacuri, arată raportul MessageLabs Intelligence.

Analiştii au observat şi că arhivele de tip “.rar” au cel mai mare grad de infectare - circa 96,8% dintre ataşamentele de tip “.rar” sunt infectate.

Raportul arată şi că hackerii vizează în special persoanele care ocupă funcţii de director, înalt oficial, vicepreşedinte al unei companii, manager şi director executiv. Majoritatea victimelor lucrează în comerţ exterior şi apărare şi au relaţii cu ţări din Asia.

Paul Wood, analist la MessageLabs Intelligence, subliniază că informaţiile de contact ale acestora pot fi găsite cu uşurinţă online, în special prin intermediul reţelelor de socializare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite