China îşi face staţie spaţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un laborator spaţial gândit de chinezi va fi lansat la sfârşitul acestei luni
Un laborator spaţial gândit de chinezi va fi lansat la sfârşitul acestei luni

Asiaticii intră în competiţia pentru cucerirea Cosmosului, alături de Rusia şi Statele Unite. Un laborator spaţial gândit de chinezi va fi lansat la sfârşitul acestei luni şi va orbita în jurul Pământului timp de doi ani. China se pregăteşte să facă un pas important în ceea ce priveşte explorarea spaţiului prin lansarea unui laborator orbital.

Modulul, care nu va avea echipaj la bord, se numeşte Tiangong (Palatul Ceresc, n.r.) şi îi va permite Chinei să testeze şi să dezvolte tehnologiile necesare pentru a construi o staţie spaţială permanentă până în 2022.

Administraţia Spaţială Naţională Chineză a anunţat că va lansa modulul în cursul acestei luni, cel mai probabil între 27 şi 30 septembrie. Un reprezentant al instituţiei a declarat pentru AFP că nu a fost stabilită ziua cu exactitate, dar că este cert că evenimentul va avea loc înainte de 1 octombrie, Ziua Naţională a Chinei. 

Click pe foto pentru a vedea specificaţiile navetei



Lansarea fusese programată pentru luna trecută, dar a fost amânată din cauza unor probleme tehnice cu o sondă experimentală.  Atunci, aparatul nu a ajuns pe orbita Terrei din cauza unor defecţiuni ale rachetei transportatoare Long March 2F/G, aceeaşi pe care o vor folosi pentru lansarea lui Tiangong. 

Acesta din urmă, împreună cu nava spaţială cu echipaj la bord Shenzhou VIII ar trebui să realizeze până la sfârşitul acestui an primul procedeu de cuplaj spaţial din istoria Chinei.

Modulul Tiangong este proiectat să orbiteze în jurul Pământului timp de doi ani.  Până acum, doar  Rusia şi SUA au lansat programe în Cosmos, MIR, respectiv Staţia Spaţială Internaţională. 

Click pe foto pentru a vedea specificaţiile navetei
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite