Cel mai nou laptop Sony, VAIO Z, lansat oficial în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sony a lansat în România cel mai nou model de laptop al firmei, VAIO Z. Laptopul de doar 1,2 kilograme este vârful de lance al gamei VAIO, fiind destinat oamenilor de afaceri şi persoanelor cu un venit ridicat, prin portabilitate şi performanţele ridicate.

Modelul VAIO Z are o diagonală a ecranului de 13,1 inci (33,2 centimetri), o grosime de doar 16,65 milimetri. Pentru mai bune performanţe, ecranul VAIO Premium este mat şi dotat cu anti-reflexie. Carcasa laptopului este fabricată din fibră de carbon, astfel păstrându-se greutatea redusă, în condiţiile în care rezistenţa a crescut. De asemenea, bateria are o autonomie de şapte ore, putându-se monta o baterie externă plată, care mai adaugă alte şapte ore de autonomie.

Noul laptop de la Sony vine cu un procesor Inter Core 7 şi o memorie RAM de 8 gigabytes. Faţă de laptopurile anterioare, Vaio Z are un timp de pornire de doar 15 secunde, cu ajutorul sistemului Quick Boot.

Preţ prohibitiv

Partea deosebită a laptopului fanion Sony este modulul monolitic de extensie numit Power Media Dock, conectat la VAIO printr-un cablu optic. Modulul poate fi folosit pentru a transfera date cu o viteză ridicată, creşte performanţa grafică şi poate asigura conectarea simultană a seriei Z la patru ecrane. Modulul nu este opţional, toate unităţile VAIO Z fiind dotate cu acesta.

Partea mai puţin îmbucurătoare pentru este preţul, unul de top, aşa cum au obişnuit toate modelele oferite de Sony. Fiind etalonul gamei, Z are un preţ de 12.000 de lei care ar putea fi o problemă pe piaţa românească, unde Sony deţine 4% din vânzările de notebook-uri.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite