Cea mai ieftină tabletă vine din India. Vezi aici cât costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii indieni vor primi 100.000 de tablete electronice gratis
Studenţii indieni vor primi 100.000 de tablete electronice gratis

Cunoscuţi pentru produsele lor ieftine, indienii au lansat ieri cea mei ieftină tabletă electronică din lume. Aakash, „cer" în limba Hindi, va avea un preţ de 25 de euro, în varianta pentru studenţi, subvenţionată de statul indian şi 45 de euro pentru restul pieţei, scrie Reuters.

Tableta nu este un mare succes tehnologic, dar la acest preţ nici nu pot exista pretenţii. Specialiştii de la DataWind, firma britanică ce a produs tableta, au spus că va fi dotată cu un procesor de doar 660 MHz. Astfel, tableta va părea destul de lentă şi nici ecranul tactil de 7 inchi nu va fi foarte agil. De asemenea va putea fi folosită pentru videoconferinţe, iar transferul datelor se poate face prin cele două mufe USB sau prin conexiuea wireless.

Nici durata de viaţă a bateriei nu este impresionantă, firma producătoare anticipând că va rezista maximum trei ore. Tableta va avea un sistem de operare Android 2.2 Froyo, iar capacitatea memoriei este de doi gigabytes. Aceasta poate fi extinsă la 32 de gigabytes cu ajutorul unui card.

Producţia tabletei a fost sponsorizată de Ministerul Educaţiei din India pentru a le oferi studenţilor mai săraci posibilitatea de a fi în pas cu tehnologia, chiar dacă nu la aceleaşi performanţe. În primă fază, 100.000 de bucăţi vor fi oferite studenţilor indieni pe gratis, guvernul indian livrând şi cursuri sau cărţi în versiune electronică.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite