Ce telefoane au oamenii de afaceri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că ne aflăm în era „super telefoanelor“, antreprenorii români apreciază terminalele care dispun de tehnologii medii, cu preţuri accesibile majorităţii. BlackBerry, Nokia sau Samsung sunt mărcile care i-au atras pe oamenii cu bani din România, însă nu cu modelele smartphone, ci cu unele mai ieftine.

„Dacă vă spun la ce telefon răspund, nu mă credeţi sau râdeţi de mine. Am un Nokia de tablă care nu costă mai mult de 100 de lei. Nici nu ştiu ce model este şi nici nu mai ştiu de când îl am", a spus Culiţă Tărâţă, cel mai mare agricultor din România. Antreprenorul deţine o exploataţie agricolă de 65.000 de hectare şi are o avere evaluată de Forbes România la aproximativ 29 de milioane de euro.

Chiar dacă au averi de milioane de euro, oamenii de afaceri din România îşi schimbă telefoanele şi o dată la 10 ani. Marius Cristescu, spre exemplu, care împreună cu fratele lui, Emil Cristescu, controlează un grup de firme care rulează  afaceri anuale de sute de milioane de euro, deţine un terminal Samsung Serene, pe care îl are de aproximativ 10 ani. „Telefonul îl folosesc doar pentru convorbiri sau SMS-uri. Pentru internet, e-mail şi altele mi-am cumpărat o tabletă iPad", a declarat Marius Cristescu.

BlackBerry, telefonul practic

Ionuț Negoiţă  BlackBerry 8900

Ionuț Negoiţă, antreprenorul care deţine hotelul de lux RIN Grand Hotel şi, în acelasi timp, unul dintre sponsorii echipei Dinamo Bucureşti, foloseşte un telefon marca BlackBerry. Acesta îl deţine de aproximativ un an şi jumătate şi este foarte mulţumit de el. „Pentru mine, un telefon bun este unul cu care pot să mă aud şi să aud bine. În prezent folosesc un BlackBerry care are şi internet şi BBM (BlackBerry Messenger)", explică omul de afaceri.



Ionuț Negoiţă mai foloseşte la serviciu un desktop marca Samsung, ales de designerul acestuia. „Am la birou un calculator alb, unde primesc mailurile, iar pentru deconectare, joc câte un Solitaire. De asemenea, citesc zilnic presa de business şi de sport", a spus acesta.

Un alt antreprenor care este fan BlackBerry se numeşte Sorin Petcu. Acesta este proprietarul „FermeiAnimalelor" din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov. Sorin Petcu a ajuns, în prezent, la al doilea astfel de telefon. Mai mult, este unul dintre puţinii care le folosesc la capacitate maximă. „Îmi place telefonul meu pentru că este rigid iar bateria se descarcă foarte greu. Aplicaţia de e-mail este principala funcţie pe care o folosesc, având în vedere că am patru conturi de e-mail active. Un alt atu îl constituie tastatura foarte prietenoasă", a declarat proprietarul „FermeiAnimalelor". În materie de alte gadgeturi, acesta mai deţine un iPad, pe care îl foloseşte foarte rar, dar l-a cumpărat pentru că „este la modă".

Copos şi Năstase răspund la Galaxy-uri

image

George Copos   Samsung Galaxy II



George Copos, om de afaceri şi finanţator al echipei Rapid Bucureşti, vorbeşte, în prezent, la un Samsung Galaxy II. „Este un smartphone fiabil, cu ecran mare şi lizibil, cu acces facil la internet şi la e-mail, elegant dar, în acelaşi timp, cu aer clasic, uşor şi cu memorie remarcabilă", îşi laudă acesta telefonul. Anterior, George Copos a utilizat versiunea mai veche a actualului terminal, Samsung Galaxy I. În materie de alte gadgeturi, acesta deţine o tabletă iPad.

image

Ilie Năstase  Samsung Galaxy I



De asemenea, Ilie Năstase este şi el un fan al Samsung. Fostul tenismen şi actual om de afaceri foloseşte un Samsung Galaxy I primit de curând de la Ion Ion Ţiriac. Acesta explică că la început se descurca greu însă, în timp s-a adaptat. „Cea ce-mi place la el este că are tastele mari şi este foarte subţire. Eu folosesc telefonul doar pentru mesaje şi apeluri, iar internetul îl foloseşte prietena mea", a spus fostul tenismen. 

image

Vezi pe forbes.ro cum Apple şi Samsung au detronat Nokia în topul vânzărilor de smartphone-uri

Afla pe forbes.ro mai multe detalii despre averea lui Culiţă Tărâţă şi ce companii conduce

Vezi pe forbes.ro topul celor mai mari exploataţii agricole şi milionarii care le deţin

Citeşte pe forbes.ro mai multe detalii despre ce avere au fraţii Negoiţă

Află de pe forbes.ro la ce sumă a fost evaluat George Copos în Top 500 Miliardari

Vezi pe forbes.ro cum au evoluat vânzările de smartpone-uri

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite