Ce dezastre poate provoca un stick USB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport preliminar al prăbuşirii zborului JK5022 al  companiei Spanair arată că o infectare a calculatoarelor prin intermediul unui USB a contribuit la accident.

Flash drive-urile sau stick-uri USB, dispozitivele cel mai des folosite pentru transfer de date, se dovedesc în ultimul timp mai de temut. Un raport preliminar al catastrofei aviatice din 20 august 2008 din Spania, în care a fost implicat un avion MD 82 şi care a dus la moartea a 154 de pasageri, arată că problema a venit nu de la pilot, ci de la un astfel de flash drive, scrie cotidianul spaniel „El Pais“.

Potrivit anchetatorilor, sistemul informatic central, utilizat pentru a monitoriza problemele avionului a fost infectat cu un troian. Computerul virusat, localizat la sediul companiei Spanair, aflat în Palma de Mallorca, nu a reuşit să detecteze mai multe probleme tehnice ale zborului JK5022, care s-a prăbuşit la puţin timp de la decolare.

În 2008, tot un stick USB infectat, conectat la un laptop militar de la o bază americană din Orientul Mijlociu, a provocat cel mai important atac informatic din istorie vizând armata SUA şi a reprezentat un punct de cotitură în strategia pentru securitatea informatică, informează CNN. 

Dezvăluiri: Catastrofa aviatică din 2008 din Spania şi cel mai mare atac cybernetic împotriva Pentagonului au fost puse pe seama unui astfel de flash drive

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite