Ce caută românii pe net: Google, e-mail, ştiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe internet, românii intră cel mai mult pe Google
Pe internet, românii intră cel mai mult pe Google

Cei mai mulţi români (62%) folosesc internetul ca să caute informaţii pe Google, potrivit unui studiu realizat de institutul de cercetare GfK . Citirea e-mailurilor (58%) şi lecturarea ştirilor (55%) sunt următoarele două motive pentru care românii accesează internetul.

"Vârsta este un factor important de diferenţiere în ceea ce priveşte activităţile desfăşurate pe internet.

Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importantă, ca şi citirea ştirilor: 49% au declarat că ascultarea sau descărcarea de muzică reprezintă una dintre cele trei activităţi desfăşurate, faţă de 42% care urmăresc ştirile pe internet", se arată în studiul Omnibus privind obiceiurile de utilizare a internetului de către români, realizat de GfK România.

Lecturarea ştirilor pe internet este practicată mai ales de persoanele cu vârsta între 35 şi 55 de ani, 72% considerând această activitate printre cele trei importante, faţă de 54% dintre persoanele între 25 şi 35 de ani şi 42% tinerii sub 25 de ani.

În acelaşi timp, vizionarea de filme sau urmărirea unor programe TV pe Internet este o activitate proprie mai ales persoanelor sub 34 de ani: 27% dintre tinerii sub 24 de ani şi 21% dintre persoanele între 25 şi 34 de ani plasând această activitate între primele 3, faţă de doar 9% persoane între 35 şi 54 de ani.

Studiul mai arată că activităţile web 2.0 sunt în continuare în zona de nişă în România: 13% aşează blog-urile între cele mai importante trei activităţi pe internet, 10% jocurile on-line şi numai 6% accesarea reţelelor sociale.

Studiul a fost realizat în luna septembrie 2009 pe un eşantion naţional de 338 de utilizatori de internet.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite