VIDEO Ce a copiat Samsung de la gigantul Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asemănări Conform plângerii depuse de compania americană, tasta de răspuns a iPhone, pictogramele şi modul în care este ambalat telefonul sunt similare cu cele ale Samsung Galaxy S. Apple susţine că Samsung a încălcat şapte brevete ale companiei, cum ar fi selectarea, scrollingul, acţiunea de a face zoom şi alte patente de design.

Conflictul dintre Samsung şi Apple, unele dintre cele mai mari companii din domeniul IT&C, face parte dintr-o serie de procese intentate împotriva producătorilor de gadgeturi care folosesc sistemul de operare Android (Apple vs. HTC, Apple vs. Motorola, Microsoft vs. Motorola, Microsoft vs Barnes&Noble). Interesant este că gigantul sud-coreean care a produs telefoanele şi tableta din gama Galaxy, este principalul distribuitor al componentelor folosite de Apple în fabricarea inovaţiilor lansate, de la DRAM şi SSD-uri pentru MacBook Pros până la procesoarele A4 şi A5 care se găsesc în iPhone, iPod Touch, Apple TV şi iPad.

În urma procesului câştigat de Apple, Samsung a fost obligată, prin ordin judecătoresc, să oprească vânzările tabletei Galaxy Pad în Europa. Mai mult decât atât, compania lui Steve Jobs intenţionează să renunţe la colaborarea cu producătorul asiatic. Apple susţine că firma sud-coreeană a copiat şapte patente de invenţie ale companiei, cum ar fi selectarea, scrolling-ul, acţiunea de a face zoom şi alte elemente de design care includ şi faţa plată şi neagră a iPhone şi a iPad. Gama Galaxy a mai „împrumutat" şi brevetele de culoare, forma dreptunghiulară a celor două gadgeturi şi pictogramele de pe ecran.

Ambalarea produselor, Similară

Gigantul american este convins că cea mai directă probă de încălcare a drepturilor de autor este telefonul Samsung Galaxy S i9000, care copiază de la caracteristicile hardware şi software ale iPhone 3GS, până la felul în care este ambalat. 

De exemplu, pictogramele ambelor telefoane sunt aproape identice, tasta de răspuns a Galaxy S i9000 este verde cu alb, exact ca cea a iPhone. Tastele pentru contacte, mesagerie, setări, de asemenea, sunt aproximativ la fel. Samsung foloseşte pentru gadgeturile sale sistemul de operare Android, cel mai mare competitor al sistemul de operare al Apple, iOS. Însă, compania americană a ţinut să sublinieze că, în acest caz, nu are nimic cu Androidul inventat de Google.

Click pe foto pentru a mări şi a vedea asemanările dintre ultimele modele Iphone şi Samsung lansate



„În loc să urmărească dezvoltarea unui produs independent, Samsung a ales să copieze tehnologia inovatoare a Apple, produsele elegante şi distinse şi designul de ambalaj, prin încălcarea valoroaselor drepturi de autor ale companiei americane". Este acuzaţia adusă de Apple la adresa celor de la Samsung, în analiza completă a procesului, extrasă de pe site-ul thisismynext.com.

Apple a revoluţionat în 2007 industria telecomunicaţiilor, după ce a introdus pe piaţă smartphone-ul iPhone, primul telefon cu ecran tactil disponibil la acea vreme.

image

Apple v Samsung patent battle explained

Galaxy Tab 10.1 versus iPad 2 thinness comparison

Samsung GALAXY Tab 10.1 vs Apple iPad 2

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite