Câştigătorii ediţiei Fujitsu Award 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fujitsu Design Award 2011 şi-a ales câştigătorii anului, printre care cârja cu funcţie de telefon şi un gadget care poate fi folosit de mai mulţi utilizatori simultan.

Fujitsu Award este un concurs ce adună designeri din toată lumea şi îşi propune să studieze şi să implementeze concepte de viitor, potrivit laptopnews.ro.

Tema de anul acesta s-a reflectat în motto-ul "Fujitsu Design Award 2011: A Life with Future Computing", care are ca scop descoperirea celor mai interesante idei a legăturii între viaţă şi tehnologie.

Premiul înâi, de 30.000 euro a fost acordat lui Ugintaite Egle, care a realizat o cârjă "The Aid" cu funcţie de telefon, utilă pentru pacienţii care doresc să obţină informaţii cu privire la o anumită destinaţie şi ruta acesteia, şi cu funcţie de menţinere sub control a aparatului circulator. Folosind cârja, pacienţii vor avea acces la serviciile de sănătate integrate cu infrastructuri sociale.

Premiul doi, de 10.000 euro, a fost acordat lui Philipp Schaake, care a dezvoltat un concept de notebook LifeBook, un nou model de computer portabil "Crowd" pentru a satisface cele mai exigente gusturi. Mai este cunoscut şi ca fiind laptop-ul din Star Trek.


image

Premiul trei, de 10.000 euro, a mers către Raphael Lang, Yu-Lin Hou, Chan Wing Tak pentru proiectul "Integral Cord" , un gadget inovator pentru comunicare. Seamănă cu o masă mare, care are un ecran touch şi poate fi folosită de mai mulţi utilizatori simultan.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite