Călătoria în timp este imposibilă, au demonstrat cercetătorii din Hong Kong

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fizicienii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong au dovedit că un singur foton se supune teoriei lui Einstein, potrivit căreia nimic nu poate călători mai repede decât viteza luminii, ceea ce demonstrează că este imposibilă călătoria în timp.

"Einstein a afirmat că viteza luminii este legea de trafic a Universului sau, altfel spus, nimic nu poate călători mai repede decât lumina. Studiul profesorului Du demonstrează că un singur foton, cuanta de lumină, respectă, de asemenea, legile Universului" se arată într-un comunicat al universităţii.

Posibilitatea de a călătoriei în timp a fost adusă în discuţie în urmă cu 10 ani, când oamenii de ştiinţă au descoperit superlumina, propagarea de impulsuri optice în medii specifice, scrie DiscoveryNews.

Ulterior s-a descoperit că superlumina este un efect vizual, însă oamenii de ştiinţă şi-au menţinut speranţa că un singur foton poate să depăşească viteza luminii.

Hotărât să pună capăt discuţiilor despre călătoria în timp, cercetătorul Shengwang Du a decis să măsoare viteza unui singur foton, ceea ce nu s-a mai făcut până acum.

Studiul, care a demonstrat că un singur foton nu poate să depăşească viteza luminii, confirmă teoria lui Einstein: o acţiune nu poate avea loc înaintea cauzei. Descoperirile noastre le vor oferi oamenilor de ştiinţă şi o imagine mai bună cu privire la transmiterea de informaţii cuantice", se mai arată în comunicatul universităţii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite