Bătălia telefoanelor cu ecran senzitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celularele cu ecrane bazate pe senzori de atingere sunt produsele de top ale anului 2008 LG Viewty şi Sony-Ericsson G900 au ca principal atu camera foto de 5 megapixeli şi ecranul tactil

Celularele cu ecrane bazate pe senzori de atingere sunt produsele de top ale anului 2008

LG Viewty şi Sony-Ericsson G900 au ca principal atu camera foto de 5 megapixeli şi ecranul tactil multifuncţional.

Moda telefoanelor cu touchscreen a luat amploare, fiind mulţi producători, în general sud-coreeni, care au în ofertă chiar 5-6 astfel de terminale, pentru diverse pieţe. Printre apariţiile interesante se pot număra modele precum LG Viewty sau Sony-Ericsson G900, ambele reuşid să surprindă prin camera de mare rezoluţie şi prin ecran tactil.

Aparat foto cu funcţii de telefon

LG Viewty atrage în primul rând prin funcţiile foto. Camera are 5 megapixeli, cu lentile Schneider-Kreuznach, autofocus şi o funcţie numită SmartLight, care permite fotografiilor făcute pe întuneric să aibă o claritate vizibil îmbunătăţită.

Funcţia ISO poate fi reglată la ISO 800 pentru claritate mărită în lumina slabă. Ca majoritatea camerelor digitale, camera Viewty încorporează funcţia de stabilizator de imagine pentru a minimaliza tremurăturile.

Camera video filmează la rezoluţie înaltă (320x240 pixeli QVGA) şi la frecvenţa de cadre foarte înaltă - până la 120 de cadre pe secundă, ceea ce permite efecte speciale asemenea filmării în mişcări încete (slow motion). Există şi funcţii de editare a fotografiilor şi a clipurilor video. În plus, o a doua cameră permite efectuarea apelării video 3G.

Autonomie scăzută

Music-playerul este uşor de folosit şi suportă practic orice fel de format muzical: MP3/AAC/AAC+/AAC++/WMA. Există de asemenea încorporat şi un radio FM. Căştile stereo vin în pachetul de vânzare şi se pot folosi opţional căşti mono sau stereo bluetooth.

Memoria modelului este de 90 MB şi până la 2 GB pe card microSD. Un mare punct slab la LG Viewty îl reprezintă autonomia bateriei. Ecranul de mari dimensiuni nu te lasă să te bucuri de telefon mai mult de două zile, iar dacă foloseşti multiplele funcţii multimedia foarte des, atunci trebuie să ai încărcătorul tot timpul la îndemână.

Sony-Ericsson G900 este un smartphone cu sistem de operare Symbian, touchscreen, bluetooth, Wi-Fi şi cameră foto de 5 megapixeli. Cei care au deja un smartphone Sony Ericsson vor observa noua temă a sistemului de operare Symbian, mai bine lucrată şi mai arătoasă decât cea de pe telefoanele inteligente deja lansate ale aceluiaşi producător.

Amestec de business şi multimedia

La doar 99 de grame şi 13 milimetri grosime, Sony-Ericsson G900 este unul dintre cele mai liliputane smartphone-uri de pe piaţă. Chiar şi în aceste condiţii, lista de funcţionalităţi este considerabilă, incluzând 3G (cu apel video) şi Wi-Fi pe partea de conectivitate la care mai trebuie adăugat touchscreenul cu diagonala de 6 centrimetri. G900 are un aparat foto de 5 megapixeli cu autofocus şi un soft destul de apropiat de cel cu care sunt dotate modelele "Cybershot".

Autonomia se încadrează în valorile medii ale acestui segment, undeva între 2 şi 3 zile, cu mult sub datele oferite de producător: maximum 12 ore de convorbire pe GSM şi aproape două săptămâni în stand-by.

Design clasic pentru G900

Designul este unul clasic pentru Sony-Ericsson, simplu şi efficient, cu taste mari şi uşor de manipulat. Ca în cazul majorităţii terminalelor Sony-Ericsson, şi G900 suferă de "boala" "fabricat în China". Oricâte funcţii şi dotări de top ar avea la îndemână, terminalele fabricate în China au o singură "bubă": fiabilitatea extrem de precară.

Se blochează des meniurile, unele modele se închid din senin, navigarea prin meniuri este extrem de greoaie, ecranele tactile nu sunt precise. Păcat, pentru că altfel, G900 ar putea concura cu modele de top de la Nokia ori Samsung.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite