VIDEO Avantaje şi dezavantaje la trei dintre cele mai tari smart-phone-uri: Droid X, iPhone 4 şi Blackberry

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou smart-phone a fost lansat săptămâna trecută pe piaţa americană: Motorola Droid X, fiind încă un concurent pentru iPhone 4 şi Blackberry. Dincolo de preţul asemănător al acestor modele, peste 200 de dolari cu abonament, calitatea acestor smartphone-uri variază, potrivit unei analize MarketWatch.

Analistul Michael Gikas, de la Consumer Reports, a prezentat principalele atuuri şi probleme ale Motorola Droid X, iPhone 4 şi Blackberry.

Droid X: Pentru internauţi

Al patrulea model Droid are un browser Google extrem de rapid, fiind adecvat celor cărora le place să acceseze internetul de pe telefon. Sistemul de operare Android reprezintă o ameninţare pentru iPhone, având câteva elemente care îl face competitiv. Motorola a a adăugat mai multe modelului Droid X, cum ar fi o cameră foto de 8 megapixeli.

Puncte tari:

Cu o lungime de 12,7 centimetri şi o lăţime de 6,6 cm, Droid X are un display de 4.4 inch, care s-ar potrivi utilizatorilor care doresc lizibilitate. "Este cât un pumn, dar unul care poate fi gestionat", a declarat Gikas în recenzia lui. Totodată, tastatura touch-screen beneficiază de facilitatea "Swype" care o face uşor de utilizat. Totodată, sistemul de economisire a timpului permite utilizatorilor să alunece cu degetele pe tastatură, mai degrabă decât să le ridice, atunci când tastează un cuvânt.

"Dacă sunteţi în căutarea unui telefon cu un ecran mare, instrumente mari de căutare şi o reţea de încredere, luaţi Droid X ", a declarat un inginer pentru Consumer Reports.

Dezavantaje:

Telefoanele Droid sunt binecunoscute pentru greutatea lor. Cu o greutate de peste 160 de grame, smart-phone-ul Motorola nu este un telefon de buzunar. Totodată, rezoluţia ecranului nu este la fel de bună ca cea de la iPhone 4.


IPhone 4: Pentru fotografii / video şi iubitorii de app

Apple iPhone este dincolo de a fi doar popular. La fel ca la ale produse Apple lansate, mulţi oameni au aşteptat mult timp pentru a beneficia de ultimul model iPhone, lansat în 24 iunie. În primele trei zile de la lansarea pe piaţă, Apple a vândut peste 1,7 milioane de unităţi.

Cu o rezoluţie mare şi o capacitate de redare rapidă,  iPhone 4  este ideal pentru vizionarea imaginilor şi a clipurilor video pe un telefon.

Puncte tari:

Un touch screen de înaltă rezoluţie face uşor de citit textul, două camere permit videochatul, iar o altă cameră de 5 megapixeli cu flash ia imagini extraordinare. Lui Gikas îi place caracteristica de editare video a telefonului. Totodată, este un telefon bun pentru cei cărora le place să se joace cu apps - iPhone serveşte ca o platformă pentru mai mult de 300.000 de cereri.

"În cazul în care căutaţi un ecran ascuţit, caracteristici multimedia extraordinare şi o sursă uriaşă pentru conţinut, alegeţi iPhone 4" a declarat Gikas.

Dezavantaje:

Utilizatorii IPhone 4 au probleme cu semnalul din cauza antenei, astfel că CEO-ul Steve Jobs a anunţat vineri că se vor oferi huse gratuite clienţilor pentru ca în acest fel să fie rezolvate gravele probleme.

BlackBerry: Pentru dependenţii de e-mail

BlackBerry, care este adesea ca un cârlig pentru utilizatorii care caută e-mailuri instant, are propriul set de caracteristici. Cel mai important este funcţia "push" de e-mail, care se hrăneşte cu mesaje instantaneu, în loc de a le verifica la fiecare 15 minute. Gikas spune că este un telefon pentru directorii de afaceri, iar managerii din tehnologia informaţiilor îl iubesc pentru elementele sale de securitate.

Puncte tari:

În plus faţă de caracteristica "push", capabilităţile de e-mail BlackBerry includ leagături ale mai multor conturi la un singur inbox, astfel încât utilizatorii nu trebuie să verifice mai multe surse. Pentru cei care vor să folosească degetele pentru text, cele mai multe modele Blackberry au o tastatură QWERTY. Totodată, BlackBerry are două modele cu touch-screen.

Dezavantaje:


Unii comentatorii spun că modele BlackBerry sunt stângace cu redarea video şi mai lente în privinţa Internetului. Modele care nu au un aparat de fotografiat încorporat nu oferă mai mult în modul de megapixeli. De exemplu, BlackBerry Curve, unul dintre cele mai recente modele, are o cameră de doar 2 mega pixeli. În cele din urmă, pentru cei care prefera telefoanele mai mici, cele mai multe modele de BlackBerry, care au în medie 10.9 cm înălţime şi 6.09 cm lăţime, pot fi prea mari.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite