Atac informatic în aproape 200 de ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie de securitate informatică a anunţat, ieri, că 74.000 de calculatoare din 196 de ţări au fost atacate informatic, relatează AFP.

Compania NetWitness a identificat 2.411 de organizaţii vizate de acest atac în ultimul an, dintre care 374 în Statele Unite, inclusiv asupra administraţiilor federale şi locale, marilor societăţi din sectorul bancar, al tehnologiei sau energiei şi chiar instituţii de învăţământ.

În afară de SUA, printre ţările în care atacul informatic a permis preluarea constrolului asupra calculatoarelor se numără Mexic, Arabia Saudită, Egipt şi Turcia

Raportul disponibil pe site-ul NetWitness indică faptul că primele date legate de acest atac sunt din martie 2009 şi că reţelele de socializare sunt folosite ca vectori, cu invitaţii false la descărcarea unor programe de securitate, autorii atacurilor folosindu-se de deficienţele sistemelor de operare XP şi Vista.

Potrivit documentului, Pentagonul pare să fi fost vizat în special, dar hackerii au putut accesa şi tranzacţii bancare.

"Fie că sunteţi una dintre primele 500 de firme prezentate de revista Fortune, un organism guvernamental sau un simplu internaut folosind o legătură DSL de la domiciliu, puteţi fi una dintre victime", a subliniat Adam Meyers, inginer în cadrul societăţii SRA International, citat de Wall Street Journal.

NetWitness, societate condusă de un fost cadru militar în Forţele aeriene ale SUA care fost responsabil cu securitatea informatică la Ministerul Securităţii Interne, Amit Yoran, a indicat ziarului că a informat societăţile vizate de atacuri.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite