Apple a plătit 21 de milioane de dolari pentru un ceas elvețian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a plătit despăgubiri de 21 de milioane de dolari companiei de căi ferate din Elveția. Compania americană a copiat un simbol al elvețienilor, și anume ceasul folosit de căile ferate și l-a folosit în noua versiune de iOS.

Primele informații despre această dispută au apărut în urmă cu două luni, când iOS 6 a fost lansat. Ceasul simbol al companiei de căi ferate din Elveția a fost desenat de compania Mondaine, iar americanii au preluat design-ul fără a încheia un parteneriat, notează „MacRumors“. Deși informația a ajuns în presă, nici Apple, nici elvețienii nu au dat prea multe detalii.

Mai mult, deși disputa s-a încheiat, se pare că din suma de 21 de milioane de dolari, cei de la Mondaine nu primesc nimic. Dar compania este mulțumită că și-a asigurat astfel puțină mediatizare, iar alte discuții vor fi purtate cu cei de la căile ferate.

Se pare că ceasurile elvețiene nu au doar mecanisme bune și longevive, dar și imaginea acestora valorează milioane. Iar Apple arată astfel că nu este doar copiată, ci mai și copiază atunci când apreciază ceva.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite